Futsal

Magyar úti cél: Thaiföld!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott vasárnap Gyöngyösön a szerbek ellen játszik világbajnoki pótselejtezőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A párharc győztese jut ki a november 1-18. között Thaiföldön sorra kerülő világbajnokságra.

Frank Tamás szövetségi kapitány együttese a világ élvonalába tartozó orosz csapat mögött, Kazahsztánt és Lettországot megelőzve másodikként lépett tovább selejtezőcsoportjából, a sorsoláson pedig szerencséje volt, ugyanis elkerülte a spanyol, a portugál, valamint az olasz együttest is – írja az MTI.

– Olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk a sikerre, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben – mondta még a sorsolás után az MLSZ honlapján Frank Tamás. – A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket, legutóbb egy éve játszottunk ellenük két barátságos meccset. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű futsalosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy az egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra.

A szerbek februárban, a zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsánt, 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól.

A magyarok legutóbb tavaly februárban mérkőztek a szerbekkel: Szegeden 3-2-re kikaptak, míg Szabadkán 4-4-es döntetlen született. A mieink a felkészülés hajrájában kétszer játszottak Norvégiával, előbb 4-1-re nyertek Ikrényben, majd 4-3-ra győztes Szombathelyen.

A világbajnoki pótselejtező visszavágójára április 8-án kerül sor Belgrádban.

Olvasói sztorik