Hírek

Főpróba a pótselejtező előtt

A világbajnoki pótselejtezőre készülő teremlabdarúgó válogatottunk szombaton és hétfőn is megmérkőzik a norvégokkal.

Kapcsolódó cikkek

Szokatlanul hosszú, hathetes szünet van a teremlabdarúgó NB I-ben, mert edzőtáborba vonult a válogatott, amely szombaton Ikrényben, hétfőn pedig Szombathelyen mérkőzik meg norvégokkal. Mindkét együttes számára főpróbának számít a két meccs, egy héttel később a mieink és a skandinávok is világbajnoki pótselejtezőt játszanak. A magyar válogatott Szerbiával csatázik majd.

Frank Tamás szövetségi edző a hét elején hirdette ki a norvégok elleni keretet, amelyből sérülés miatt hiányzik a csapat egyik kulcsjátékosa, a Rába ETO-ban szereplő Lódi Tamás, valamint a szintén győri Harnisch Ákos is. Lódi szinte biztosan nem lehet ott a szerbek elleni első mérkőzésen, Harnisch esetében még van esély a felépülésre.

– Ellenfelünk hasonló stílusú futsalt játszik, mint a szerb válogatott, még ha minőségben el is marad selejtezőbeli ellenfelünktől – mondta a szombati mérkőzés előtt az MLSZ honlapján Frank Tamás. – A norvégok várhatóan a fizikális fölényüket igyekeznek kihasználni, vállalják az ütközéseket, agresszív, harcos futsalra számítok tőlük, akárcsak egy héttel később a szerbektől. Játékosaimtól azt várom, hogy olyan vehemenciával játsszanak, mintha tétmérkőzésen lépnének pályára, bízom benne, hogy ezen a két meccsen visszarázódunk a nemzetközi ritmusba, és javítani tudjuk a gyöngyösi selejtezőn kiütköző hibáinkat.

A válogatott programja

Március 17. szombat: Magyarország–Norvégia, Ikrény, 18 óra
Március 19. hétfő: Magyarország–Norvégia, Szombathely, 18 óra

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Balázs Zoltán (Rába ETO), Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage)
Mezőnyjátékosok: Tóth Szabolcs, Németh Péter, Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis), Csopaki István, Gyurcsányi Zsolt, Dróth Zoltán (Rába ETO), Lovas Norbert, Trencsényi János, Nagy Tamás (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Halmos Máté (Admiral-Haladás VSE), Sámson Zoltán (Vasas Déli Futsal)
Olvasói sztorik