Hírek

A hangsúly a saját játékon van

Frank Tamás vezetésével elsősorban taktikai jellegű dolgokat gyakorolt a teremlabdarúgó-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról beszámoltunk, péntektől hétfőig Móron edzőtáborozott a Szerbia elleni világbajnoki pótselejtezőre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott. Frank Tamás szövetségi kapitány a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a szerbek válogatottnál nincsenek kiemelkedő képességű játékosok, de egy rendkívül agilisan játszó csapatról van szó. Az ellenféllel kapcsolatban konkrét felkészülést még nem végeztek a mieink, a legfontosabb az, hogy a saját játékukat jól begyakorolják.

– Milyen hangulatban telt az edzőtábor? Sikerült megvalósítaniuk az eltervezett feladatokat?
– Összességében véve pozitívnak ítélem az összetartást. Pénteken könnyített munkát végeztünk, hiszen a fiúk a héten még bajnokit játszottak – mesélte a Rangadó megkeresésére Frank Tamás. – Szombaton és vasárnap pedig már pörgősebb edzéseket tartottunk. Elsősorban taktikai jellegű dolgokat gyakoroltunk, a fontos az, hogy a saját játékunk megfelelő legyen. A kondicionális felkészülést majd márciusra tervezem, habár a bajnokság közepén vagyunk, így erre nem is kell akkora hangsúlyt fektetnünk.

– Elkezdtek már felkészülni a szerbek játékából? Milyen stílusú csapat az ellenfél?
– Konkrét felkészülést nem végeztünk. A legfontosabb az, hogy a saját játékunkat jól begyakoroljuk. A szerbeknél amúgy nincsen annyira kiemelkedő képességű játékos, de egy nagyon agilisan játszó csapatról van szó. Ebből a szempontból is remek lehetőség lesz a márciusi, norvégok elleni dupla felkészülési mérkőzés, hiszen a skandinávok is hasonló stílusban játszanak, mint a szerbek.

– A keretben történt néhány változás. Miért változtatott?
– Nemrégiben volt a B-válogatottnak egy összetartása, ahol akadt néhány játékos, akiket szerettem volna behívni és megnézni az A-válogatottban is, hogy itt miként mozognak. A kimaradók hozzáállásával nem minden esetben voltam elégedett, ezért döntöttem most így. Azonban mivel főként fiatal játékosokról van szó, ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben esetleg ne számolnék velük.

A magyar válogatott edzőtáborozó kerete
Kapusok: Balázs Zoltán (Rába ETO), Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage)
Mezőnyjátékosok: Tóth Szabolcs, Németh Péter, Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis), Lódi Tamás, Gyurcsányi Zsolt, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán (Rába ETO), Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János, Nagy Tamás (MVFC Berettyóújfalu), Halmos Máté (Admiral-Haladás VSE), Sámson Zoltán (Vasas 1988 Déli Futsal)
Olvasói sztorik