Hírek

A szerbekkel játszunk a világbajnokságért

Szombaton megtartották az idei teremlabdarúgó-világbajnokság európai rájátszásának sorsolását.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott számára szerencsésen alakult a sorsolás, sikerült elkerülnünk a világ legjobbjai között számon tartott spanyol, orosz, portugál, valamint olasz válogatottat, és a szerbekkel kerültünk össze. Az oda-visszavágós rendszerű selejtező első mérkőzését a magyar válogatott hazai pályán játssza március 25-28. között, a visszavágóra Szerbiában kerül sor április 8-11. között. A párharc győztese részt vesz az idei, thaiföldi világbajnokságon.

A szerbek a ma véget érő zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsánt és 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól.

A mieink legutóbb tavaly februárban mérkőztek meg a szerbekkel, akkor két felkészülési mérkőzésünk közül az elsőt 2-0-s félidei vezetésről 3-2-re elveszítettük Szegeden, majd másnap Szabadkán 4-4-es döntetlent értünk el.

– Elkerültünk a világ legjobb csapatait, és olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk a sikerre, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben – mondta a sorsolás után az MLSZ honlapjának Frank Tamás szövetségi kapitány. – A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesként a párharcból. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket, legutóbb egy éve játszottunk ellenük két barátságos meccset. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű futsalosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy-egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra.

Válogatottunk február végén Móron edzőtáborozik, majd március 17-én, Ikrényben, március 19-én pedig Szombathelyen játszik felkészülési mérkőzést. Mindkét találkozón Norvégia lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik