Hírek

Tisztes vereség és továbbjutás!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 4-2-re kikapott Oroszországtól a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A csoport utolsó játéknapján Lettország és Kazahsztán döntetlent játszott, így már az oroszok elleni meccs előtt eldőlt, hogy a házigazda magyarok mindenképpen továbbjutnak.

Az oroszok a harmadik percben egy furcsa góllal szereztek vezetést: a magyar válogatott játékosai egy akció végén leálltak, mert úgy gondolták, szabálytalanság történt, a játékvezetők azonban nem jeleztek, a vendégek pedig könnyedén találtak a kapuba. A gól megfogta a mieinket, az oroszok nagy fölényben játszottak, és a szünetig két újabb gólt szerezve, 3-0-ra elhúztak – tudósít az MLSZ honlapja.

A második félidőben alaposan megváltozott a játék képe, javult a magyarok teljesítménye, helyenként varázslatos játékot mutattak be a csapatok. A harmincadik percben Tóth Szabolcs tökéletes átadása után a kilépő Harnisch Ákos ballal, tíz méterről a felső sarokba vágta a labdát, megszerezve a szépítő találatot. Bő három perccel a vége előtt lehozta kapusát a hazai együttes, és emberelőnyben támadott. A 39. percben egy pontos centerezés után Dróth Zoltán megverte védőjét, majd közelről a kapuba lőtt. Az utolsó pillanatokban – szintén emberelőnyben – a döntetlenért támadott Magyarország, végül az oroszok a dudaszó pillanatában bevették az üres kaput, és beállították a 4-2-es végeredményt.

– Alaposan elhibáztuk az első félidőt, de nagyon örülök annak, hogy ebből fel tudtunk állni, és izgalmas mérkőzést játszottunk az oroszokkal. Bár a játék képe alapján a döntetlen nem lett volna igazságos, bátor játékunknak köszönhetően igen közel állunk a bravúros pontszerzéshez – nyilatkozta a lefújás után Frank Tamás, szövetségi kapitány.

A magyar válogatottnak még egy akadályt le kell küzdenie a világbajnoki szereplés kiharcolásához: ez egy oda-visszavágós párharc lesz tavasszal, amelyben a második kör csoportgyőzteseinek egyike lesz az ellenfél (Oroszország nem jöhet szóba). A lehetséges ellenfelek névsora: Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Portugália, Ukrajna, Csehország. A sorsolást 2012 februárjában tartják, a párharcok első mérkőzéseit március 25-28. között, a visszavágókat április 8-11. között rendezik meg. Magyarország hazai pályán játssza az első mérkőzést.

A 24 csapatos világbajnokságot november 2-18. között rendezik meg Thaiföldön. A házigazdák válogatottja mellett eddig csupán a legutóbbi óceániai bajnokságot megnyerő Salamon-szigetek vívta ki a szereplés jogát.

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 7. csoport
Magyarország – Oroszország 2-4 (0-3)
Gyöngyös. Játékvezetők: Lumbreras (spanyol), Vasics (szerb)
Magyarország: Pallai – Németh P., Lódi, Lovas, Dróth. Csere: Reveland (kapus), Tóth Sz., Csopaki, Simon Zs., Trencsényi, Dávid R., Harnisch. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Oroszország: Gustavo – Badretgyinov, Pereverzjev, Nugumanov, Abramov. Csere: Zujev (kapus), Prudnyikov, Szergejev, Pula, Majevszkij, Cirilo, Milovanov. Szövetségi kapitány: Szergej Skorovics
Gólszerzők: Harnisch (30.), Dróth (39.), illetve Abramov (2.), Cirilo (6.), Majevszkij (17.), Szergejev (40.)

Korábbi eredmények

Magyarország – Kazahsztán 5-1 (3-0)

Oroszország – Lettország 2-0 (2-0)

Magyarország – Lettország 3-3 (2-2)

Oroszország – Kazahsztán 4–0 (1–0)

Kazahsztán – Lettország 2-2 (0-1)

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9 pont, 2. Magyarország 4 pont, 3. Lettország 2 pont, 4. Kazahsztán 1 pont

Olvasói sztorik