Hírek

Felmérték a teremválogatott hátországát

Frank Tamás szövetségi kapitány pozitív képet kapott az edzőtábor során, noha látott hibákat is.

A hétvégén tizenhat játékos gyakorolt a Ferencváros népligeti bázisán, kilenc klubot képviselve. Frank Tamás azokat hívta meg a teremlabdarúgó-válogatott összetartására, akik a jelenlegi keret mögötti közvetlen hátországot jelentik, akik az U21- és az A-válogatott közötti űrt tölthetik be.

A meghívottak között akadtak, akik már korábban játszottak Frank Tamásnál az utánpótlás-válogatottban, és olyanok is, akik bemutatkozhattak már az A-válogatottban. Ugyanakkor fontos szempontja volt a kapitánynak, hogy meghívjon és megnézzem olyan, vidéki klubban szereplő teremlabdarúgókat is, akik helyzetüknél fogva kevésbé vannak szem előtt.

– Maximálisan pozitív tapasztalatokat szereztem, noha látom a hibákat is – mondta az MLSZ honlapján Frank Tamás. – A játékosok hozzáállása példaértékű volt, többször még saját testi épségüket sem kímélve vetették magukat harcba a gyakorláson. Fizikálisan lesz még javítanivaló, voltak a keretben olyanok, akik nagyon elfáradtak a kétnapos edzőtábor végére. Taktikai szempontból nem volt egységes a kép, azok a játékosok, akik már régebb óta futsaloznak, ebből a szempontból előrébb tartanak.

A kapitány megnyugvással látja, hogy vannak a játékosok között olyanok, akik a jelenlegi A-keretből esetleg kikerülők helyére tudnak majd lépni. Kifejezte reményét, hogy sor kerül még hasonló összetartásra a jövőben, akár a mostani idényben, de miután meglehetősen sűrű a program, inkább ősszel.

Az edzőtáborban szerepelt játékosok
Szalánczi Zoltán, Szécsi Barna (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis), Laucsek Csaba, Simon Zsolt, Simon Ádám (Üllő FC Cső-Montage), Németh Tamás (Rába ETO), Fehér Krisztián, Füzy Zsolt, Sámson Zoltán (Vasas 1988 Déli Futsal), Hegyesi Zsolt (UTC Junior Sport), Halmos Máté, Horváth Péter (Admiral-Haladás VSE), Vidák Balázs, Frank Péter (Gödöllői Bikák), Fritz Attila (MAFC-BME-Docler Akadémia)
Olvasói sztorik