Hírek

Szombathelyen is siker Norvégia ellen

A magyar teremlabdarúgó válogatott utolsó felkészülési meccsét játszotta a világbajnoki pótselejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton, Ikrényben 4-1-re nyertek a mieink, hétfőn pedig Szombathelyen fogadták felkészülési mérkőzésen a norvégokat. A mai meccset is köszöntés előzte meg, Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója és Ragadics Ferenc, a Futsal Bizottság alelnöke Relevand Zoltánnak adtak át ajándékot 25. válogatottsága alkalmából, míg Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere Halmos Máténak gratulált ahhoz, hogy ő az első játékos, aki a szombathelyi klubból bekerült a válogatottba – tudósít az MLSZ honlapja.

A szombati mérkőzéshez képest valamivel lassabb iramban kezdődött a találkozó, a magyarok a kilencedik percben egy sarokrúgás után szereztek vezetést, Rábl János pörgette a labdát a léc alá, a norvég kapus csak belekapni tudott a rövid saroknál (1-0). A 11. percben már két góllal vezettünk, Németh Péter átlövése után egy védőn irányt változtatott a labda, majd a hálóban kötött ki (2-0). Relevand kapusnak egyetlen nagy védenivalója volt a félidőben, egy norvég ziccert hárított bravúrral.

A fordulás után egy szép találattal tovább növeltük az előnyt, a 22. percben Lovas Norbert távolról lőtte ki a bal alsó sarkot (3-0). A háromgólos vezetés után lanyhult a koncentráció, előbb Klassen egy kontra végén szépített (3-1), majd Rashid talált be egy szólót követően (3-2), a 36. percben pedig – szintén Rashid révén – egy kisbüntetőt értékesítettek a vendégek (3-3). A hajrában Frank Tamás mezőnyjátékosra cserélte a kapusunkat, és létszámfölényben azonnal jöttek is a helyzetek, előbb Dróth Zoltán kapufát lőtt, majd a 37. percben Gyurcsányi Zsolt helyezett közelről a léc alá, beállítva a 4-3-as végeredményt.

– Ma egy kicsit tompábban játszottunk a meccs egyes szakaszaiban, de annak nagyon örülök, hogy a legfontosabb pillanatokban higgadtak maradtunk, és a legnagyobb profizmussal használtuk ki helyzetünket. Összességében ma is megérdemelt győzelmet arattunk – értékelt a meccs után Frank Tamás szövetségi kapitány.

A magyar válogatott március 25-én, Gyöngyösön játszik világbajnoki pótselejtezőt a szerbekkel, a párharc visszavágóját április 8-án rendezik.

Olvasói sztorik