Futsal

Harnisch Ákos ötvenszeres válogatott

A Rába ETO játékosa az oroszok elleni selejtezőn jubilált a teremlabdarúgó-válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Március 17-én, szombaton, a Magyarország–Norvégia felkészülési mérkőzésen sérülés miatt nem léphetett pályára Harnisch Ákos, de a találkozót megelőzően átvehette Eszterházy Mártontól, az MLSZ Futsal Bizottságának elnökétől, és Ragadics Ferenctől az 50. válogatott mérkőzésért járó kristályvázát.

A 24 éves játékos az Oroszország elleni világbajnoki selejtezőn jubilált. Először 2008-ban, Portugáliában lépett pályára a magyar csapatban, Horvátország ellen. A mieink győztek, ő pedig gólt lőtt, tehát örök élmény maradt a bemutatkozás.

– Elsősorban örülök a győzelemnek, de meg kell jegyeznem, hogy a norvég válogatottól sokkal többet vártam – mondta a felkészülési meccsről a győri klub honlapján Harnisch. – Fizikálisan erősek, de játékban statikusak voltak, könnyen kiismerhetőek. Úgy gondolom, több góllal is nyerhettünk volna. Mindkét sorunk jó teljesítményt nyújtott, és az újoncok is megmutatták, nem véletlenül kerültek a keretbe.

Az biztos, hogy a sérült játékosnak a hétfői, szombathelyi mérkőzést is ki kell hagynia, de a kezelését felügyelő szakemberek szerint nincs akadálya, hogy a gyöngyösi selejtezőn pályára lépjen Szerbia ellen. A párharc után, április 23-án folytatódik majd a bajnokság alapszakasza, amelyben a Rába ETO szinte szárnyal.

– Az eddigi legjobb időszakunkat éljük a csapattal. Egységesek vagyunk, jó edzésmunkát végzünk, élvezzük, amit csinálunk, és nyerünk, ami a lényeg – mesélte Harnisch Ákos. – A céljaink nem változtak, meg akarjuk védeni a bajnoki címünket, újra be szeretnénk gyűjteni a Magyar Kupát, és ezzel együtt a Szuperkupát is. A nyáron pedig egy jó kis pihenés után újult erővel nekivágni az UEFA Futsal Cup selejtezőinek, ahol a lehető legtovább szeretnénk eljutni.

Olvasói sztorik