Hírek

Legyőzte a norvégokat a válogatott

A magyar teremlabdarúgó válogatott 4-1-re nyert Norvégia ellen, Ikrényben, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerbek elleni világbajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott a norvégok elleni duplameccsel hangol a március 28-i, gyöngyösi tétmérkőzésre. Az első összecsapást szombat délután, az ikrényi sportcsarnokban játszotta a két együttes – írja az MLSZ honlapja.

A mieink az ötödik percben szereztek vezetést, egy villámgyors akció végén Gyurcsányi Zsolt passzolt a jobb szélről a baloldalon érkező Dróth Zoltán elé, aki kapásból a jobb felső sarokba vágta a labdát (1-0). A folytatásban maradt a magyar fölény, Dróth két kapufát is lőtt, a másik oldalon Balázs Zoltánnak csupán egy nagy védenivalója adódott. A 17. percben a berettyóújfalui sor növelte az előnyt, Trencsényi János passzolt tökéletes ütemben Rábl Jánoshoz, aki egy csel után az üres kapuba helyezett (2-0).

A magyar válogatott a második félidőben is lendületesen, támadó felfogásban játszott, és a 25. percben egy bődületesen nagy góllal növelte előnyét: Lovas Norbert 12 méterről végzett el szabadrúgást, és nagy erővel az ellenfél kapujának bal felső sarkába lőtt (3-0). A 31. percben született meg a negyedik magyar gól, ekkor Dávid Richárd egy jó kiugratással lépett ki, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba passzolt (4-0). A végére maradtak a jó felépítésű játékosokból álló, fizikálisan erős norvég csapat percei, a hajrában Balázs Zoltán nagy védése után Hakan Haga elé került a labda, aki közelről nem hibázott, kialakította a 4-1-es végeredményt.

A szombati meccsen két játékos is debütált a magyar válogatottban, a szombathelyi Halmos Máté, és Sámson Zoltán (Vasas) először kapott lehetőséget. A magyar és a norvég válogatott hétfőn 18 órától Szombathelyen ismét megmérkőzik egymással.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Norvégia 4-1 (2-0)
Magyarország: Balázs Z. – Németh P., Dávid R., Dróth, Gyurcsányi. Csere: Tóth Sz., Nagy T., Trencsényi, Lovas, Rábl, Reveland (kapus), Sámson, Halmos. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik