Hírek

Lódi Tamás játszana a szerbek ellen

A Rába ETO játékosának részletesen beszakadt az oldalszalagja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legutóbbi, DEAC Armada elleni bajnoki meccsen még játszott, sőt gólt is lőtt Lódi Tamás, de a világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretéből sérülés miatt kimaradt. Jelenleg ő a bajnokcsapat gólkirálya 22 találattal, és a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, nem okozhat gondot az együttes számára a hosszú bajnoki szünet. A válogatott szerepléssel kapcsolatban elárulta, a szerdai orvosi kontroll dönt arról, pályára léphet-e a vasárnapi, Szerbia elleni világbajnoki selejtezőn.

– Mikor és hogyan történt a sérülése?
– A Debrecen elleni meccs utolsó percében volt egy rossz mozdulatom. Meccs közben nem éreztem semmit, de másnap már fájt a térdem – mesélte a Rangadó megkeresésére a 29 éves Lódi Tamás. – Hétfőn elmentem ultrahangos vizsgálatra, amely megállapította, hogy részlegesen beszakadt az oldalszalagom. Az orvos közölte: pihennem kell. Szerdán megyek vissza kontrollra, akkor dől el, hogy tudok-e játszani vasárnap a szerbek ellen. Nagyon remélem, hogy igen!

– A klubcsapatából a keret fele hiányzik, milyen munkát végeznek így a többiek?
– Most van a válogatott miatt egy kisebb szabadság. Az edzőnk ilyenkor felhív fiatalokat a felnőtt kerethez, velük folyik a munka, hogy létszámban meglegyünk, hiszen az élet nem áll meg!

– Milyen volt a norvégok elleni edzőmeccs Ikrényben, a lelátóról nézve?
– Egy sérült játékosnak sosem jó kívülről meccset nézni. Jól játszottunk, de a norvég csapat nem képviselt komoly játékerőt. A szerbek erősebbek, mint mi, úgy gondolom, ha jól védekezünk, és a helyzeteink többségét értékesíteni tudjuk, lehet esélyünk a kijutásra!

– És mi a helyzet az ETO-val. Remek formában voltak, nem jött rosszkor a hosszú szünet?
– Jó szériában vagyunk, de van olyan erős a keretünk, hogy a válogatott miatti szünet ne okozzon problémát. Folytatjuk ezt a jó sorozatunkat, a célok nem változtak, mindenki pozitívan várja a folytatást. Két meccs van hátra az alapszakaszból, addig legalább van időnk gyakorolni. Aztán kezdődik a rájátszás, hétfő-szerda, vagy hétfő-csütörtök ritmusban, s ott már nem lehet időnk ilyesmire.

A magyar válogatott programja
Március 19. hétfő, 18 óra, Szombathely: Magyarország–Norvégia, felkészülési
Március 25. vasárnap, 18 óra, Gyöngyös: Magyarország–Szerbia, világbajnoki selejtező
Április 8. vasárnap, 18 óra, Belgrád: Szerbia–Magyarország, világbajnoki selejtező
Olvasói sztorik