Nemzetközi foci

Tőzsér: „Gera Zoli a mi kis zsenink”

A középpályás boldog, mert a Finnország elleni sikerrel a magyar válogatott visszakerült a csoport vérkeringésébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott Gera Zoltán hajrágóljával 1-0-ra legyőzte Finnországot a ferencvárosi stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn, péntek este, ezzel csoportja harmadik helyére került. A meccset végigjátszó középpályás, Tőzsér Dániel a lefújás után úgy vélekedett, hogy szervezettségben és küzdőszellemben is jobbak voltak, mint a vendégek.

– Öröm, élmény, pozitivitás, csak nagy szavakban tudok beszélni az egész csapatról. Nagyon nagyot küzdöttünk egymásért. Nem szabad kiemelni senkit, ez nem az a mérkőzés volt, hanem igazán megmutattuk, hogy igenis van nekünk egy erős csapatunk itt, Magyarországon. Dárdai Pál egy kicsit tartott attól, hogy két ballábas játsszon középen, ezt el is mondta, beszéltünk róla, de megnyugtattuk, hogy szerintünk ez nem probléma, mert jól megértjük egymást, és nagyon jól is működött Elek Ákossal a dolog – kezdte Tőzsér Dániel.

Az angol másodosztály Watford alapembere méltatta a győztes gólt fejelő Gera Zoltánt, akit a csapat nagyon fontos láncszemének nevezett.

– Tudtuk, hogy győzni kell, tisztában voltunk vele, hogy győzelemre játszunk, ez egy pillanatig sem volt kérdés. Tudtuk, hogy ez lesz a menete a mérkőzésnek, nem voltunk türelmetlenek. Az első és a második félidőben is megvoltak a helyzeteink, odaértünk, de az utolsó passzokban hiányzott a pontosság néha. Amikor odakerültünk, a végét sajnos nem tudtuk befejezni. Gera Zoli a mi kis zsenink, és mindig is az lesz, természetesen nagyon fontos láncszeme a csapatnak, ezt most is bizonyította.

Tőzsér úgy véli, ezzel a sikerrel válogatottunk visszakerült a csoport vérkeringésébe, hiszen a téli szünetet a harmadik helyen tölti.

– Szervezettségben és küzdőszellemben voltunk jobbak. Szerintem mindenki szeretné, ha maradna a kapitány, reméljük, így lesz. A szurkolók is megértették, hogy bizonyos mérkőzésen olyan taktikát kell alkalmaznunk, hogy a végén tudjunk, ha kínkeservesen is, de nyerni. Amit terveztünk, az történt. A meccs előtt is azt mondtam, ha ezt megnyerjük, visszajövünk a csoport vérkeringésébe. Nyilván nem lesz egyszerű, vannak még nehéz mérkőzéseink, de jó irányba indultunk el. A végsőkig fogunk küzdeni, ez biztos – szögezte le Tőzsér Dániel.

Olvasói sztorik