Hírek

Végig döngettük az ajtót

Gera Zoltánnak egész héten nem mentek a fejesek, Dárdai Pál szerint a közönség türelme is kellett a sikerhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Finnországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában a ferencvárosi stadionban. A mieink hét ponttal a harmadik helyen állnak csoportjukban. Dárdai Pál szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, hogy a közönség türelme is kellett a sikerhez.

– A fantasztikus közönség, amely európai szinten szurkolt, látott egy európai szintű küzdést. Mindkét csapatnak volt helyzete, ez egy türelemjáték volt. Tudtuk, elmondtuk, hogy a finn egy kellemetlen csapat, és szinte bemondásra a nyolcvanadik perc után, a közönség türelmével meghoztuk a sikert. Le a kalappal a stáb és a játékosok előtt, mert ez egy akkora együttműködés volt, ami ritka, és így lehet nyerni nagy csatákat.

– Az első tíz percben állva dirigált, és azt mondta, hogy nagyon hosszú a csapat. Ez változott?
– Voltak a meccsnek olyan részei, amikor megnyúltunk. Ha labdát akarunk szerezni, és abból indulni, akkor ez nem fér bele, mert el fogunk csúszni. Ettől függetlenül hatalmas taktikai fegyelem volt. A cserékkel jól léptünk, jó pillanatban. Utána felélénkült a játékunk, jöttek a beadások, odaszögeztük az ellenfelet tervszerűen, és ez be is jött.

– Az első félidő végén több finn helyzet és kapufa is volt. Mit mondott a szünetben?
– A román meccshez hasonlóan egy kicsit elbambultunk, de van egy Király Gáborunk, aki azért áll a kapuban, hogy megfogja. Meg is tette, nagyot védett. Az egész csapat, és az egész heti munka ezt tükrözte vissza, hogy fegyelmezett, klassz csapat vagyunk.

– Mi lesz ezután?
– Először játszunk az oroszok ellen, ahol nyerni szeretnénk. Kipihenjük magunkat, és szeretnénk megnézni egy-két dolgot. Vannak játékosok, akik megérdemlik, hogy játszanak, de ma is csak hármat tudtunk cserélni, sajnos. Nagyon jó közösség, próbálom mindenkinek megadni ugyanazt a játékidőt, hogy tudjon bizonyítani – mondta Dárdai Pál.

Megérdemelt győzelem

A győztes gólt szerző Gera Zoltán elmondta, hogy az edzéseken nem ment jól a fejelés neki, de örül, hogy jókor volt jó helyen.

– Fejjel nem gyakran szokott gólt szerezni. Hogy emlékszik vissza a találatra?
– Mostanában tényleg nem sikerült, de örülök nagyon, hogy jókor jó helyen voltam. Nagyon jó beadás volt, és az volt a kulcs, hogy jól érjek labdához. Az elmúlt pár napban nagyon rosszul ment a fejelés, sokat gyakoroltuk a beadásokat, de sosem sikerült jól eltalálnom. Úgy voltam vele, hogy a meccsen egyszer biztosan jól eltalálom, és akkor bemegy.

– Megérdemelt az egygólos magyar győzelem?
– Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy számítottunk is rá. Tudtuk, hogy a labdabirtoklásra fognak rámenni a finnek. Voltak hibáink, volt helyzete az ellenfélnek, a kapufa az első félidőben. Nekünk is voltak lehetőségeink, és úgy éreztem, hogy van bennünk gól. Elsősorban a baloldalra gondoltam, hogy Dzsudzsák bal lába aranyat érhet. Mit ad az élet, a csereként beállt Lovrencsics nagyszerű labdát adott, és így sikerült megnyerni a mérkőzést. Döngettük az ajtót végig, és szerintem megérdemelten nyertünk.

Olvasói sztorik