NB I

A Dárdai-féle maximumcél teljesítve

A magyar válogatott Gera Zoltán góljával 1-0-ra győzött Finnország ellen a ferencvárosi stadionban.
Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 4. forduló
Magyarország–Finnország 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19 ezer néző. Játékvezető: Turpin (francia)
Magyarország: Király – Fiola, Juhász R. (Forró, 57.), Lang, Kádár – Tőzsér, Elek Á. – Dzsudzsák, Gera, Simon K. (Lovrencsics G., 77.) – Szalai (Nikolics, 63.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Finnország: Hradecky – Hurme, Toivio, N.Moisander, Uronen – Halsti (Markkanen, 85.), Sparv, Hetemaj – Hämäläinen (Riski, 82.), Pukki (Pohjanpalo, 65.), Eremenko. Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
Gólszerző: Gera (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken 20.45-től Finnországot fogadta a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának negyedik fordulójában. A mérkőzésről folyamatosan frissülő tudósításban számoltunk be.

Élő szöveges közvetítésünk végére értünk, köszönjük figyelmüket. Hamarosan jelentkezünk Dárdai Pál nyilatkozatával, valamint a Rangadó.hu szakértője, Tiber László értékelésével.

Dárdai Pál szövetségi kapitány a kinevezése után 5-7 pontot tervezett az őszi három selejtezőre, ebből a maximum, vagyis hét pont teljesült, ennek köszönhetően a csoport harmadik helyén tölti a téli szünetet az együttes.

A magyar válogatott hősies győzelmet aratott Gera Zoltán góljával! A mieink nagyon nagyot küzdöttek, nem volt rossz teljesítmény a csapatban, Dzsudzsák Balázs viszont olyan remek teljesítményt nyújtott, mint a válogatottban talán még soha.

VÉGE, 1-0 IDE!

Már csak két perc!

93. perc: megrezdült a magyar háló Eremenko lövése után, de szerencsére csak az oldalháló…

A magyarok a gól után nagyon visszaálltak, beszorultak, a finnek mindent megtesznek az egyenlítésért.

5 perces hosszabbítást jeleznek.

Cseréltek a finnek: Halsti helyett a 197 centi magas Markkanen.

A románok közben már kettővel vezetnek az északírek ellen.

86. perc: Király Gábor cipője persze mikor szakad el?! A hajrában, egygólos magyar vezetésnél… 🙂 Ezt nevezik rutinnak!

84. perc: Gera fejesével 1-0 ide! A beadásért dicséret jár Lovrencsics Gergőnek, a kapunak háttal helyezkedő, és így gólt fejelő Gera előtt pedig le a kalappal…

82. perc: Hämäläinen helyett Riski a finneknél.

80. perc: Eremenko távoli, veszélyes lövése kipattant Királyról, de Forró Gyula megoldotta a problémát, fellökte Hurmét, de a bíró szerencsére nem látott szabálytalanságot.

Románia vezetést szerzett Észak-Írország ellen.

76. perc: Toivio távoli lövése szállt a kapunk fölé, majd Lovrencsics Gergő érkezik Simon Krisztián helyére.

75. perc: Dzsudzsák Balázs sárga lapot kapott, mert nagyon csúnyán megrúgta Hetemajt. Örülhet, hogy megúszta sárgával…

72. perc: Uronen kacskaringózott át a magyar védelmen, majd középre passzolt, de Halsti lövése levágódott Forró Gyuláról a tizenhatoson belül.

69. perc: Dzsudzsák sokadik remek beadása után Simon Krisztián lövését blokkolták a kapu előtt, majd Gera csúsztatását fogta Hradecky.

67. perc: Dzsudzsák szabadrúgása után az ismétlés nem sokkal ment a kapufa mellé.

65. perc: Pukki helyére Pohjanpalo állt a vendégeknél.

A Feröer-szigetek 1-0-ra vezet Görögországban!

63. perc: Szalai Ádám helyett az NB I góllövőlistájának vezetője, Nemanja Nyikolics érkezett csereként.

62. perc: két jó beadást láthattunk a magyaroktól, Simon Krisztiántól pedig egy remek sprintet, de egyik lehetőség sem zárult kapura lövéssel.

57. perc: Juhász Roland sérülés (még az első félidőben eltört a bordája) miatt lejött, helyette egy újonc, az újpesti (korábban kecskeméti) Forró Gyula állt be.

54. perc: a felezővonal közeléből elvégzett magyar szabadrúgás után Gera Zoltán került helyzetbe, de gyenge lövését megfogta a kapus.

52. perc: Dzsudzsák kiváló beadása komoly veszélyt teremtett, de középen nem volt, aki befejezze.

A Görögország – Feröer-szigetek és a Románia – Észak-Írország meccs első félidejében sem született gól.

Elkezdődött a második felvonás, egyik oldalon sem volt csere.

A játékvezető hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt, amely során nem született gól.

43. perc: Uronen közeli bombájába Király belekapott, ezért a labda a kapufára pattant, onnan pedig kifelé.

40. perc: Fiola és Pukki ütközése után némi nézetletérés támadt a két csapat játékosai között, de a bíró hamar rendet tett.

37. perc: Eremenko lövése megpattant Juhász Rolandon, majd a kapufa mellett ment ki az alapvonalon. A sarokrúgás után a vendégek nem találták el a kaput.

35. perc: Tőzsér könyöklés miatt sárga lapot kapott, majd Simon Krisztián tört be a tizenhatoson belülre, de nem tudott helyzetbe kerülni.

32. perc: Pukki pukkantott a kapu mellé nagyjából húsz méterről, de nem volt túlságosan vicces a dolog, mert ez bizony komoly veszélyt jelentett.

30. perc: finn támadás futott a pályán, de a befejezés szerencsére veszélytelen volt.

24. perc: az első negyedóra kölcsönös szárnypróbálgatásai után küzdelmes mezőnyjátékot láthatunk, komoly helyzet nélkül.

18. perc: az utóbbi percekben ismét több kisebb lehetőség adódott Magyarország előtt, előrefelé megint aktívan játszanak a mieink.

13. perc: ezúttal egy magyar szabadrúgás pattant ígéretesen a finn kapu felé, de a vendégek végül felszabadítottak.

9. perc: Dzsudzsák remek egyéni akciója után az éles szögből leadott, beadás-szerű lövése elsuhant keresztben a kapu előtt.

7. perc: a jó magyar kezdés után szinte kizárólag a finnek kezdeményeznek, a mieink nem nagyon tudnak átjutni a másik térfélre…

3. perc: jól kezdtek a mieink, kétszer is eljutottak a finn tizenhatoson belülre, Szalai Ádám majdnem helyzetbe került, utána viszont a vendégek szöglete okozott némi riadalmat.

További eredmények

Görögország – Feröer-szigetek 0-1 (0-0)

Gólszerző: Edmundsson (61.)

Románia – Észak-Írország 2-0 (0-0)

Gólszerző: P. Papp (74., 79.)

A csoport állása: 1. Románia 10 pont, 2. Észak-Írország 9 pont, 3. Magyarország 7 pont, 4. Finnország 4 pont, 5. Feröer-szigetek 3 pont, 6. Görögország 1 pont

Dárdai Pál meccs előtti nyilatkozata

– Bízom benne, hogy sikerült a játékosokat jól felkészíteni, ez nekünk is egy bizonyítvány. A meccs után okosabbak leszünk. Hogy mire számítok? Teljesen normális, hogy szeretném az elején meglepni az ellenfelet, természetesen szeretném, ha gyorsan gólt lőnénk, de ez nem kívánságműsor. Ha keservesen, egy-nullra, akkor úgy, de mindenképpen nyerni szeretnénk, ez a legfontosabb ma. A hét elején izgultam, mert nem tudtam, ki lesz egészséges, mert ugye van egy mag, amelyre nagyon nagy szükség van ebben a csapatban, de a srácok megnyugtattak. Most nyugodt vagyok, mert sikerült a felkészülés, nincs alibi, nincs kifogás, hanem tesszük a dolgunkat és remélem, nyerni fogunk. A legnehezebb dolog az első gól megszerzése lesz – mondta a mai selejtezőt az év legfontosabb mérkőzésének nevező szövetségi kapitány a mérkőzés kezdete előtt másfél órával.

A mérkőzés előtt írtuk:

A magyar válogatott három kapusa 19.50-kor megjelent a pályán és elkezdte a bemelegítést. Nem sokkal később a két csapat mezőnyjátékosai is megkezdték a bemelegítést.

Itt vannak a kezdőcsapatok

A ferencvárosi és a debreceni stadion sajtószektorainak összehasonlításáról legyen elég egy hasonlat: ha a hajúsági megyeszékhely a Mercedes, akkor a Groupama Aréna legyen mondjuk Trabant. Elvégre mindkettő német…

Bár Dárdai Pál a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón elmondta: nem fogja kérni, hogy a meccs előtt locsolják fel a pályán, fél 8-kor mégis működésbe lépett a locsolóberendezés.

Az MLSZ pénteki közlese szerint – az UEFA-büntetés miatti szektorlezárástól eltekintve – telt ház lesz a meccsen, ami valamivel több mint 19 ezer nézőt jelent.

A meccs francia játékvezetője, Clément Turpin vezette vasárnap a Paris Saint-Germain – Olympique Marseille rangadót. Tudjon meg róla további érdekességeket ide kattintva!

A mieink korábban már többször is összekerültek Finnországgal különböző selejtezősorozatokban, de még sosem végeztek előttünk. Erről ide kattintva olvashat! Nézze meg a magyar-finn párharc legemlékezetesebb góljait ide kattintva!

Dárdai Pál nem sokat árult el a magyarok taktikájáról, csak annyit, hogy a bukaresti és a feröeri keveréke lesz. Mixu Paatelainen nem titkolta, hogy ők a tavaszi, győri barátságos meccsen látott taktikát kívánják folytatni.

A fiataloknak már sikerült! A magyar U21-es válogatott csütörtökön legyőzte Finnországot a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen. Részleteket itt talál!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik