Nemzetközi foci

Dzsudzsák: Dárdai mindenkinek megfelel

A magyar válogatott csapatkapitánya elárulta: ő is lobbizott a szövetségi kapitány maradásáért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott péntek este 1-0-ra győzött Gera Zoltán góljával Finnország ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ennek köszönhetően a továbbjutást jelentő harmadik helyen tölti a téli szünetet csoportjában. A lefújás után a mezőny legjobbja, Dzsudzsák Balázs elárulta, hogy jobban elfáradt, mint a románok elleni, októberi találkozón.

– Korábban a kilencvenkettedik percben is nyertünk már, úgyhogy a finnek ellen normális dolog, hogy vagy kikapunk az utolsó pillanatban, vagy nyerünk. Most megint nyertünk szerencsére. Nem kamu duma, hogy kilencven-kilencvenöt percig tart egy meccs, és bármikor megfordulhat egy cserével vagy egy szituációval. Ez most egy olyan szituáció volt, hogy egy nagyon szép beadásra odaértünk, pedig azelőtt nagyon sokszor lemaradtunk, úgyhogy tökéletesen betartottuk, amit egész héten gyakoroltunk – kezdte Dzsudzsák Balázs.

Dárdai Pál világosan megkérte a szurkolókat, hogy legyenek türelmesek, és ne hajszolják bele a játékosokat idejekorán olyasmibe, amire esetleg ráfizethetnek. A közönség ezt példamutatóan betartotta, és végig nagyszerűen biztatta a csapatot.

– Mindenki pozitív volt, és ez a pozitív szó már sokszor elhangzott, de a közönségen és a csapaton is azt lehetett érezni, hogy hisz benne. A szurkolók végig mögöttünk álltak, egy pici csüggedtség sem volt senkiben, vagy az, hogy nem tudjuk, mi történik a pályán. Betartottuk az utasítást, fegyelmezetten játszottunk, nem rohantunk előre, és annyian voltunk elöl, amennyien kellett, tehát lehet látni, hogy két-három emberrel is be tudjuk fejezni góllal a lehetőségeket, úgyhogy parádés volt minden. A statisztika alapján a románok ellen is sokat futottam, de most tényleg nagyon nehezen tudtam lejönni a pályáról, nyilván a boldogság, az öröm miatt. Ezt nem szeretném eltúlozni, de jobban elfáradtam, mint a románok ellen. A pálya mély volt egy picit, lehet, hogy emiatt is. Egyre jobban tolódunk, egyre jobban tudjuk azt, hogy kinek mi a dolga, és betartjuk ezt, ez pedig ezzel jár. Annyi dolgunk van, hogy ebben a kilencven percben megszakadjunk, és lehet látni, hogy itt a stadionban húszezer ember ezt észrevette.

A magyar válogatott védelméből Vanczák Vilmos, Pintér Ádám és Korcsmár Zsolt is hiányzott, ráadásul Juhász Roland bordája az első félidőben egy párharc során eltört. A szünetben megvizsgálták, de vállalta a folytatást, ám a második felvonásban cserét kért, és az abszolút újonc Forró Gyula érkezett a helyére.

– Egész héten nagyon pozitív voltam Gyulával szemben, de mindenki. Dárdai Pál és a stáb sem titkolta, szó volt arról is, hogy esetleg kezdőként kaphat lehetőséget. Semmi megilletődöttséget, semmi újoncságot nem hozott a csapatba, mintha ott lett volna az egy hónappal ezelőtti összetartáson is. Szerintem most is hiba nélkül hozta, amit kellett. Be meri passzolni, vannak felpasszai, mélységi passzai, úgyhogy nagyon jó játékost ismertem meg a személyében, aki abszolút önbizalmat adott nekem is előrefelé. Juhász Roland miatt kicsit megijedtem, hiszen róla mégiscsak egy oszlopként beszélünk, de Kádár Tamás nem csak ma bizonyította, hogy lehet építeni rá, és Lang Ádámnak is itt a helye fiatalon, úgyhogy ez az, amikor mindenki tudja, hogy mit kell tennie.

Természetesen a kapitánykérdés is szóba került, hiszen Dárdai teljesítette az általa kitűzött maximumcélt, a három őszi selejtezőn hét pontot szerzett.

– Nagyon remélem, lobbiztam én is érte, de ez nyilván nem a mi dolgunk. A mi dolgunk az, hogy teljesítsük, amit ő elvárt tőlünk. Nem hiszem, hogy neki kell az a plusz, hogy mi győzködjük, úgyhogy mindenki teszi a dolgát érte, mindenki vele szeretne sikeres lenni. Találtunk egy olyan kapitányt, aki az országnak is, a csapatnak is minden szempontból megfelel, úgyhogy ki kell végre élvezni, hogy végre megvan az a kapitány, aki ráadásul magyar – mondta végül válogatottunk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik