NB I

Nem számítottak ilyen jó magyarokra

Mixu Paatelainen finn kapitány nem tudta, hogy ilyen jó fizikai állapotban vannak a mieink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón elmondta: szerinte az egész ország sikere, hogy csapata péntek este 1-0-ra legyőzte Finnországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.

– Le a kalappal a csapat, a média és a stáb előtt, mert ha összefogunk, akkor az ilyen meccseket így lehet megnyerni, ez az egy-null Magyarország győzelme – nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki a felfokozott hangulat miatt nem szeretett volna arról beszélni, hogy vállalja-e a folytatást a nemzeti csapat kispadján, amelyre eredetileg ideiglenesen, három Európa-bajnoki selejtező és a jövő kedden sorra kerülő oroszok elleni barátságos mérkőzés erejéig ült le.

A győztes gólt szerző Gera Zoltánnal kapcsolatban megjegyezte, a nyolcvanadik válogatottságán pályára lépő ferencvárosi futballista cseréje a hatvanadik percre volt tervezve, ám a játékos jelezte, hogy bírja a folytatást.

– Gera Zolit mindig megkérdezem, így volt ez Bukarestben is, ő kérte, hogy maradjon, olyan játékosnak tartom, aki nem fog engem becsapni. Egy ilyen labdát csak ő tud befejelni.

A tréner külön kiemelte az újonc Forró Gyula teljesítményét is, ugyanis az újpesti védő szerinte egy ilyen éles helyzetben kiválóan szállt be a játékba és jól zárta le a területeket. A keddi oroszok elleni találkozóval kapcsolatban megjegyezte, bízik abban, hogy minél többen kijönnek majd újra a stadionba.

Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, nem számítottak arra, hogy ilyen jó fizikai állapotban lévő magyar csapattal találkoznak.

– Reménykedtünk egy jobb eredményben, bíztunk abban, hogy a gyors labdajáratásokkal meg tudjuk zavarni a magyar csapatot, meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos nem éltünk velük – nyilatkozta Paatelainen.

Olvasói sztorik