NB I

Király cipője „máma már nem hasad tovább”

Minden egyes kirúgásnál tovább szakadt a rés, de a rutinos kapus várta a megfelelő pillanatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a magyar válogatott rutinos középpályása, Gera Zoltán a 84. percben megszerezte a vezetést (illetve mint később kiderült, a győztes gólt) a Finnország elleni, péntek esti Európa-bajnoki selejtezőn, a mieink kapusa, az ugyancsak rendkívül tapasztalt Király Gábor jelezte, hogy valami problémája van, ezért másfél percig állt a játék. Mindenki azt hitte, hogy szándékos időhúzásról van szó, de ez csak részben volt igaz, ugyanis elszakadt a cipője, de egy ideig nem szólt róla senkinek, mert – ahogy a mérkőzés után elmondta – várt a legmegfelelőbb pillanatra…

– Minden egyes kirúgásnál tovább szakadt a rés, de vártam a megfelelő pillanatot, hogy mikor lehet egy kicsit szusszannia a csapatnak. Úgy érzem, nagyon jó időben fejelte Gera Zoli a gólt, és egyből jeleztem az asszisztensnek, hogy tényleges problémáról van szó. Azt gondoltam, ez még talán belefér – mesélte Király Gábor. – Mindenkinek megvan a feladata, mindenki teszi a dolgát. A kapusnak is ugyanúgy szerepe van egy támadás felépítésében, igaz, nem akkora, mint annak, aki a gólt rúgja, de általában minden támadás a kapustól indul. Az első félidőben sok lukat hagytunk a középpályánkon, hiszen nagyon jól játszottak, szervezettek voltak a finnek. Nagyon jól kihasználták azokat a hibákat, amikre kényszerítettek minket, de a második félidőben nagyon jó és egységes volt a csapat.

Az októberi, bukaresti selejtező után a finnek ellen ismét játéklehetőséghez jutó kapus azt is elárulta: már az első félidőben tudták, hogy Juhász Roland sérülése nem gyerekjáték.

– Aki pályára lép és a válogatott keretben van, azzal szemben a bizalom százszázalékos, itt nincs olyan, hogy valaki jobb képességű vagy rosszabb. Mindenki azonos képességű játékos számomra. Tudtuk már az első félidőben a pályán, hogy gond lesz, a szünetben megvizsgálták Juhász Rolandot, aki megpróbálta folytatni, de sajnos nem tudta. Reméljük, nem komoly a sérülése.

Csányi: Jobban bíztam a csapatban

Az NSO TV riportere először a Pintér- és a Dárdai-féle válogatott összehasonlítására kérte a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét.

– Szakmailag nem tudnám összehasonlítani, de talán végig jobban bennem volt a remény abban, hogy nyerünk, és… Hogy is fogalmazzak… Jobban bíztam a csapatban, illetve jobban tudtam bízni a csapatban. Örülök, hogy nyertünk, mert nem volt könnyű meccs, nem voltak rosszak a finnek. Végig hajtottak a fiúk, nem voltak ellazsált percek a mérkőzésen – mondta a szövetség elnöke, aki Dzsudzsák Balázst tartja a meccs legjobbjának, majd a keddi, Oroszország elleni találkozóról is szót ejtett. – Gondolom, majd a fiatalokat is látjuk, mert ne feledkezzünk meg arról, hogy sok tehetséges játékos nem volt a pályán, Kalmárra, illetve Kovács Istvánra gondolok. Bízom benne, hogy felszabadult, jó, színvonalas játékot látunk.

Olvasói sztorik