Nemzetközi foci

Elhalasztották a fegyelmi döntést

Ismét új időpontra (ezúttal hétfő délelőttre) tűzte ki tárgyalását az UEFA illetékes bizottsága.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA fegyelmi bizottsága a jövő hétre, konkrétan hétfő délelőttre halasztotta a román-magyar Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatos tárgyalást. Ezt az európai szövetség titkárságán közölték a magyar válogatott legnagyobb internetes rajongói csoportjának szerkesztőivel.

A csúszásnak adminisztratív okai vannak, és nyilván a szerb-albán meccs ügye is lekötötte őket. Az összes fegyelmi bizottság tag közül minden alkalommal csak három dönt egy aktuális ügyben, és olyan tag nem lehet a három között, aki valamilyen módon kapcsolódik a mérkőzéshez. A fegyelmi bizottság tagjai videokonferencia keretében hozzák meg a döntést.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a korábban jelzettől eltérően ezen a héten mégsem várható döntés az Európai Labdarúgó Szövetségben az október 11-én lejátszott román-magyar Európa-bajnoki selejtezőn történ rendbontások ügyében.

A fegyelmi bizottság eredetileg csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, döntését pedig ezen a héten hozta volna nyilvánosságra. Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatják felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be.

A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijátékozás és a magyar futballisták túl sok (hét) sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntethetik.

Olvasói sztorik