NB I

Sörösüvegek repültek Aradon

A pályaudvaron petárdákat is dobtak ki az ablakon a magyar szurkolók, rendőri intézkedés nem történt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sport.ro információi szerint a magyar drukkerek vonata hajnali két órakor lépte át a román határt, majd amikor áthaladt az aradi pályaudvaron, a szurkolók petárdákat és sörösüvegeket dobáltak ki a vonat ablakán. A helyi rendőrség szóvivője szerint nem volt szükség a közbelépésre – írja az ultrasliberi.hu.

A tervek szerint 1300 Steaua- és 1100 Dinamo-ultrát várnak szombaton a bukaresti stadionba, ahol a riválisok a tervek szerint egy estére összefognak.

Brassóban szamurájkardokkal támadtak a diósgyőri szurkolókra, mindhiába. Az első összecsapás magyar sikerrel zárult.

Több, mint ötszáz fős magyar konvoj indult el Sepsiszentgyörgyről Bukarest felé. Nyolc nagy busz, 15 kisbusz és autók. Brassóban újabb magyar egységek csatlakoztak.

A román televízió is a magyar szurkolói vonattal foglalkozott. A Dolce Sport a román csendőrség szóvivőjét kérdezte a szurkolókról és a biztonságról.

Bukarestben 3000, országosan 6500 rendőr biztosítja a rendet. Helikopterek és drónok is lesznek Bukarest felett. Figyelik az utakat, az autókat és a gyanús személyeket – mondta a szóvivő. A műsorvezető megkérdezte, hova érkeznek a szurkolók, milyen biztonsági intézkedések vannak kilátásban, de a szóvívó nem árulhatta ezt el biztonsági okok miatt. Nem akarják, hogy a sajtó, vagy a román szurkolók ott legyenek a vonat érkezésekor.

A szóvivő hozzátette, a rendőrség csak a szervezett úton érkező drukkerek biztonságát tudja garantálni, illetve igyekeznek a román ultrákat távol tartani a magyaroktól. A szóvivő arra is kitért, ugyan megerősíteni nem tudja, hogy Dinamo Bucuresti szurkolói csoportja a magyar szektor mellé kapott volna jegyet, de a stadionban már nem a csendőrség, hanem az erre szakosodott cég felel a biztonságért.

Az egyik román drukker állítja, az autója szélvédőjét a magyar szurkolók törték be a sörösüveges dobálás során.

Szurkolói üzenet:

Két román szurkolói nagy busz szétütve, románok fejvesztve menekülnek. A busz otthagyta őket, akkora pánik lett román oldalon – írja az ultrasliberi.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik