Nemzetközi foci

Zárt kapus büntetés Bukarestben?

A románok attól tartanak, hogy az UEFA-ellenőr értette, miket kiabáltak egymásnak a szurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is zajlanak az események – igaz, már csak nyilatkozatok formájában – a magyarok elleni, szombati Európa-bajnoki selejtező után. A románok félnek, hogy súlyos büntetést ró ki rájuk az UEFA. A sajtó megszólaltatta Florin Pruneát, a szövetség egyik tisztségviselőjét.

– Azt hiszem, nincs esélyünk arra, hogy megússzuk a büntetést, most már csak azon múlik minden, mit hallott az ellenőr. Ha csak a látottakat mérlegeli, és a petárdákat meg a füstbombákat veszi figyelembe, akkor nem lesz zárt kapu, csak pénzbüntetés, de ha értette is a drukkerek skandálását, akkor biztos bezárják az arénát – fogalmazott újságírói kérdésre a korábbi nemzetközi igazgató. Ugyanakkor Dumitru Dragomir, a korábbi ligaelnök szerint nem lesz zárt kapus az északírek elleni hazai találkozó.

A mérkőzés alatt a bukaresti Dinamo és a kolozsvári Universitatea huligánjai összecsaptak egymással, több más csoport pedig petárdazáporral halmozta el a magyar drukkereket, őket a csendőrség és a biztonsági szolgálat emberei könnygázzal oszlatták és ököllel verték. A magyar himnuszt füttykoncert és szidalmazó rigmusok nyomták el.

A Pro Sport szerint a mérkőzés ellenőre a korábbi dortmundi rendőrparancsnok, Michael Kuchenbecker volt, aki híres szigoráról, és a látottak alapján ítél, nem befolyásolják külső vélemények. Döntés várhatóan a hét közepén születhet – írja a fociclub.hu.

Olvasói sztorik