Nemzetközi foci

Egész Románia kudarcról beszél

És már előre fáznak a finnországi meccstől is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendéglátók kudarcaként értékelték a vasárnapi román lapok azt, hogy a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtező szombat este 1-1-es döntetlennel ért véget a bukaresti Nemzeti Arénában – írja az MTI.

A Gazeta Sporturilor, a legnagyobb példányszámú román sportújság Miért húzódtunk vissza, Piti? címmel veti Victor Piturca román szövetségi kapitány szemére, hogy az 1-0-ás vezetés után a román válogatott magára húzta a magyarokat. A bukaresti lapok egyöntetű értékelése szerint ugyanis a meccs a románok kezében volt, és a döntetlen számukra kudarc.

A Prosport.ro portál szerint is megmagyarázhatatlanul visszavonult Piturca és a magyarok egyenlítése után annyira összeomlott, hogy már annak is örülnie kellett, hogy nem kapott ki. A portál téves bíráskodásnak nevezte, hogy Szalai első félidős fejes gólját a játékvezető les miatt nem adta meg. Idézik ugyanakkor Piturca méltatlankodását is, aki szerint az egyenlítő gól egy nem létező fault nyomán megítélt szabadrúgásból született.

A hotnews.ro hírportál szerint a sérülésre panaszkodó Lucian Sanmartean lecserélése (a 66. percben) után a román csapat olyan irányvesztett maradt, mint egy kutyafalka alfahím nélkül. Ha ennyire „fogatlan” a csapat Sanmartean nélkül, akkor a román szurkolók megint izgulhatnak azért, hogy a válogatott ki tudja-e harcolni az Európa-bajnokságon való részvételt.

Az Adevarul hírportál és több román sportlap is tág teret szentelt a lelátókon történt incidenseknek. A bukaresti lapok beszámoltak arról, hogy a csendőrök és a román labdarúgó szövetség által szerződtetett BGS őrző-védő cég rendfenntartói véresre vertek több tucatnyi román drukkert, akiket – a két szurkolótábor ultráinak összecsapása után – el akartak távolítani a magyar szektor mellől.

A lapok egy Kolozsvárról érkezett, összevert román szurkolóról közöltek képeket, akinek 14 éves lánya szeme láttára törték be a fejét a rendfenntartók.

A Sport.ro portál azt írta, hogy „fázós” meccs vár a román válogatottra kedden Finnországban, miután nem sikerült legyőzniük Magyarországot. Romániának három pontot kéne hoznia Helsinkiből, ahhoz, hogy a selejtezőcsoport első két helyének egyikében reménykedhessen, és nem jó jel, hogy a szombati játéknapon a görögök csak 1-1-es döntetlent tudtak elérni Finnország vendégeként – írta a román portál.