Nemzetközi foci

Nagyon kellett Dárdai nyugodtsága

Juhász Roland szerint a legrosszabbkor kapták a gólt Bukarestben, mégsem estek pánikba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lelátóról úgy láttuk, hogy Juhász Roland nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar válogatottban a szombat esti, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőn. A Videoton középhátvédje próbálta menteni a menthetőt, igyekezett pontosan játszani és nagyon sokat vállalt. A lefújás után elmesélte, hogy Dárdai Pál szövetségi kapitány a szünetben is maximális nyugodtsággal kezelte a helyzetet, és ez végül eredményre vezetett.

– Teljesen ellentétesnek éreztük a félidőket. Az elsőben inkább ők domináltak, a második inkább rólunk szólt, bátrabban játszottunk. Úgy éreztem, erővel is jobban bírtuk, mint a románok, nekik már nem volt erejük támadni. Külön szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik szintén nagyon sokat tettek hozzá ahhoz, hogy mi kettőzött erővel tudjunk menni, és ne érezzük a fáradtságot. Le a kalappal előttük, hogy ennyien eljöttek, és végig így szurkoltak. Tavaly nem voltam itt, de most nagyon vártam ezt a mérkőzést, egész délután követtük a tévében a szurkolók jelenlétét. Fantasztikus szurkolóink vannak, ez nagyon jó érzés – kezdte Juhász Roland.

– Nincs hiányérzete, hiszen ez az iksz akár győzelem is lehetett volna.
– Kis szerencsével nyerhettünk volna, de nagyon örülök, hogy a közönségünk ilyen csapatot láthatott. Mindenki biztatta a másikat a pályán és megpróbálta átbillenteni. Nekem tetszett összességében, szünetben, az öltözőben is. A legrosszabbkor kaptuk a gólt, mégis mindenkiben az volt, hogy ez csak egy pillanat volt, megyünk tovább, mert ebben a meccsben benne van, hogy eredményesek legyünk.

– Mit gondol Dárdai kapitányi tevékenységéről?
– Ez egy román-magyar meccs volt, amely rendkívül felfokozott várakozásokat hozott. Nagyon vártam a közös munkát Dárdai Pállal, kíváncsi voltam, hogy ugyanazt képviseli-e, mint játékosként. Ugyanaz a mentalitás jellemzi, emellett rendkívüli nyugodtság. Mindig azt mondom, hogy nagyon fontos egy csapat életében, hogy az edző bizonyos helyzeteket hogyan kezel. Pali a maximális nyugodtság mellett vár el tőlünk bizonyos dolgokat, és amint láthattuk, ennek meg is lett az eredménye.

– A bukaresti döntetlen után hogy készülnek a Feröer-szigetek ellen?
– Ma este és holnap délelőtt szerintem lezárjuk ezt a mérkőzést, és innentől kezdve a keddire kell figyelnünk, mert ez az egy pont akkor ér valamit, ha Feröeren nyerni tudunk. Ennek szellemében fogunk készülni. Vasárnap regenerálunk, utazunk, és ott van a hétfő, hogy százszázalékosan nekivágjunk. Azt várom, hogy nekünk kell majd dominálnunk, a mi játékunknak kell érvényesülnie. Bizonyára nehéz mérkőzés vár ránk, mert Finnországot is megijesztették… A mostani meccsből kell erőt meríteni, a jó dolgokat át kell menteni, a hibákat kijavítani, és akkor eredményesek lehetünk.

Olvasói sztorik