Nemzetközi foci

BEK-győztessel erősítettek a magyarok

A magyar médiaválogatott 4-2-re kikapott a románoktól, pedig a hajrára Miodrag Belodedici is átállt a mieinkhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar újságírókat szállító autóbusz sofőrjeit péntek este figyelmeztették a bukaresti csendőrök, hogy ne a szálloda előtt, hanem a mellette lévő mellékutcában parkoljanak, hogy ne legyen annyira szem előtt a jármű, illetve a rendszámot vegyék le, valamint minden mást, ami arra utal, hogy a magyarokhoz köze van. Szombat reggel rabszállító autókat és lovas rendőröket láttunk a stadion környékén, de szerencsére zajlott egy esemény a sportszerűség jegyében is.

A magyar és a román sportújságírók csapata ezúttal is megmérkőztek egymással, ráadásul a hazaiaknál majdnem végigjátszotta a meccset a Steaua Bucuresti és a jugoszláv Crvena Zvezda színeiben egykor BEK-et nyert Miodrag Belodedici, aki ötvenéves kora ellenére remek fizikai állapotnak örvend. Az első félidőben a mieink kapusa, Fehér György hatalmas bravúrokat mutatott be, mégis kapott egy gólt: a labda a keresztlécről a vállára vágódott, onnan pedig a hálóba.

A második játékrészt is hazai mezőnyfölény jellemezte, sorjáztak a ziccerek, a románok három gólt lőttek – mindhárom potya volt… Fehér György ennek ellenére továbbra is sok nagy mentést mutatott be, sőt lőtt egy gólt is! A sportbarátság jegyében Belodedici a hajrában magyar mezt húzott, és átállt a mieinkhez, de a magyar újságírók így sem tudták megúszni a 4-2-es vereséget.

Közben újabb aggasztó hírek terjedtek el Bukarestben. A határon átlépő magyar buszok utasait regisztrálták, hogy később, az esetleges balhék után azonosíthatók legyenek, de volt két olyan jármű, amely direkt üresen érkezett Romániába, a szurkolók csak később szálltak vissza, így elkerülve a regisztrációt… Könnyen kitalálható, hogy miért.

Az első magyar gólt egy remek egyéni megoldás végén az MTI újságírója, Göbölyös Gábor szerezte, aki az egy évvel korábbi találkozón duplázott. Mivel akkor négy, most viszont „csak” két góllal kaptak ki, Egervári Sándor után szabadon kijelentette, hogy az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!

– Tavaly hat-kettőre kaptunk ki, és semmi esélyünk nem volt, most három perccel a vége előtt egyenlíthettünk volna, de sajnos a lábamban maradt az egyenlítés – kezdte Göbölyös Gábor. – Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, úgy tudtuk végigjátszani ezt a kétszer huszonöt percet, hogy egyetlen komoly szabálytalanság sem történt. Persze, a meccs előtt és a szünetben is mondtuk, hogy a presztízs miatt jó lenne nyerni, és hajtottunk, de szerintem ez a szurkolóknak is jó példa lehet, hogy elég a szurkolás, nem kell balhé! A kapusunk „csak” három potyagólt kapott, mert az első nem az ő hibája volt, az csak szerencsétlen volt. Ha nem ő áll a kapuban, valószínűleg tizenöt-kettőre kapunk ki, nem négy-kettőre, úgyhogy ezúton is gratulálok neki.

Olvasói sztorik