Nemzetközi foci

Király Gábor szerint mindegy, ki véd Bukarestben

A tapasztalt kapus megadja a tiszteletet Dárdai Pál szövetségi kapitánynak, de nem fogja magázni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bogdán és Gulácsi sérülése miatt valószínűleg ismét Király Gábor védi majd a magyar válogatott kapuját. A 38 esztendős játékos egy évet kihagyott, mert Pintér Attila már nem számított rá, de az ideiglenes szövetségi kapitány, Dárdai Pál számára nagyon fontos a karakter és a nemzetközi tapasztalat. Az időközben Angliába visszatérő játékos minden bizonnyal kezdő lesz Bukarestben, bár a Fulham színeiben mindössze két mérkőzésen játszott, és ezeken nyolc gólt kapott.

A szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón kifejtette: meg sem fordult a fejében, hogy magázza kortársát, korábbi csapattársát, a szövetségi kapitánnyá előlépő Dárdai Pált.

– Hogyan élte meg a klub- és országváltást?
– Jó lehetőség volt ez a váltás, Angliában olyan patinás klubhoz kerülni, ahol Gera Zoltán is megfordult. Megtiszteltetés számomra, hogy két fiatal kapus mellé engem szemeltek ki. Megpróbálom a munkámat ugyanúgy száz százalékosan végezni – kezdte Király Gábor.

– Mi a véleménye arról, hogy új szövetségi kapitánya van a válogatottnak?
– Minden kapitányváltás, minden új szituáció új reményeket hoz. Azt nyilatkoztam már az elején, amikor kinevezték Dárdai Pált, hogy ha azt a habitusát tudja hozni szövetségi kapitányként is, amit annak idején játékosként, akkor jó irányba fogunk menni. A játékosoknak el kell sajátítaniuk ezt, remélem, ez a következő napokban meg fog történni. A legfontosabb, hogy a hétvégi mérkőzésen jó eredmény szülessen.

– Dárdai Pál mindössze két héttel idősebb önnél, hogy kezeli azt a helyzetet, hogy gyakorlatilag nincs korkülönbség kettejük között?
– Jelenleg a Fulhamben egy harminckét éves kapusedzőm van, aki nem védett magasabb szinten. Én mindig azt tartom szem előtt, hogy ki a kapusedző, ki az edző, személytől függetlenül. Magázni nem fogom Palit, nem is kérte, de egyértelmű, hogy a tiszteletet ugyanúgy meg kell adni, oda-vissza. Akikkel szerepeltem a válogatottban, néhányan – Horváth Ferenc, Mátyus János – szintén edzők már, de ez az élet rendje. Mivel én még játékos vagyok, ugyanúgy kell viszonyulnom a kapitányhoz, mint a többieknek.

– A Fulhamben mentorszerepet is betölt. A válogatottnál fel tudja készíteni a másik két kapust arra, hogy milyen Bukarestben védeni?
– Együtt készülünk a feladatra, hogy ki véd, az szerintem mindegy. Az a lényeg, hogy működjön az egész, és egész héten azért készülünk, hogy minél jobb kapusteljesítmény legyen, személytől függetlenül természetesen. Örülök neki, hogy két ilyen fiatal tehetséges kapussal tudok dolgozni. Sajnos Bogdán Ádám és Gulácsi Péter nem tud itt lenni sérülés miatt. Nagyon örülök Dibusz Dénesnek és Megyeri Balázsnak, hogy itt tudnak lenni, és együtt tudunk dolgozni, hiszen nagyon jó kvalitású kapusok, és ez a legfontosabb.

Olvasói sztorik