Nemzetközi foci

Király Gábor csak B-terv volt

A Fulham menedzsere szerint a Pizsamaembernek is van esélye a kezdőcsapatba kerülésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kis túlzással hetekig téma volt a nemzetközi sportsajtóban, hogy az 1860 München magyar kapusát, Király Gábort szeretné megszerezni a Fulham. A klubváltás végül létrejött, honfitársunk a német másodosztályból az angolokhoz került, de Felix Magath menedzser nyilatkozatából kiderült, ez csak egy B-terv volt, mert eredetileg sokkal jobb játékost akart igazolni a posztra, de a klubnak nem volt pénze rá – írja a GetWestLondon.

Bár a klub politikája határozottan a fiatalabb játékosok szerepeltetését kívánja meg, Magath elismerte, kénytelen volt ehhez képest 180 fokos fordulatot venni, és leigazolni a 38 éves hálóőrt. A rongyos, szürke melegítőalsója miatt Angliában csak Pizsamaembernek nevezett Király Gábor a Championship előző fordulójában a cserepadon ült.

– Király azt visel, amit akar, a kapusok különböző ruhadarabokat hordanak. Az volt az ötletem eleinte, hogy egy nagyon jó kapust hozunk, de a klubvezetők, azt mondták, hogy ez egy csomó pénzbe kerülne. Szóval én meggondoltam magam, mert most átmeneti helyzetben vagyunk. Kerestem egy régi játékost, aki a karrierje vége felé jár, és képes megtanítani, segíteni a fiatalokat. De ha Király elég jó, nincs okom rá, hogy ne játszassam. Így most már három kapus között zajlik a verseny, és a legjobb fog játszani – mondta Magath.

Olvasói sztorik