Nemzetközi foci

Király aláírta angliai szerződését

A német 1860 Münchentől öt év után távozó kapus szombaton máris pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol másodosztályban szereplő Fulham csapatával egy plusz egyéves szerződést kötött Király Gábor, amit csütörtökön írtak alá Londonban. A német 1860 Münchentől öt év után távozó magyar kapus szombaton a Cardiff City elleni bajnokin már pályára léphet.

Alapos orvosi vizsgálaton esett át szerdán Király Gábor – egy londoni kórházban tetőtől talpig átvizsgálták. A boka, térd, váll és általános erőállapot vizsgálata mellett MRI-kontrollt is végeztek. Ez az egy feltétele volt már csak annak, hogy a szombathelyi sportoló a Fulham hivatalos tagja legyen.

Csütörtökön pedig a szerződés aláírásra került, Király Gábor egy évre kötelezte el magát a londoni egyesülethez, de plusz egy év is szerepel a kontraktusban, megfelelő mérkőzésszám és teljesítmény esetén.

– Örülök, hogy aláírtuk a papírokat és délután, az első edzésen már csak a focira kell koncentrálnom. Bár intézni kell még a gyerekek iskoláztatását és egyéb hétköznapi dolgokat, de Gera Zoltán, aki három évet töltött a klubnál, bőven ellátott tanácsokkal. Szombaton már bajnoki a Cardiff City ellen, hazai pályán – nyilatkozta saját honlapján Király Gábor.

– Örülök, hogy Király Gábor mától a csapatot erősíti. Hatalmas tapasztattal bír az angol és a német bajnokságban. Két fiatal kapusunk fejlődésében is sokat tud majd segíteni – nyilatkozta a Fulham menedzsere, Felix Magath.

Király Gábornak 21 éves profi pályafutása alatt a Fulham a kilencedik klubja. Nevelőegyesülete, a Szombathelyi Haladás után a német Hertha BSC-be igazolt, ahol hét év alatt 198 meccsen lépett pályára. 2004-ben szerződött Angliába, előbb a Crystal Palace, aztán a West Ham United, majd az Aston Villa és a Burnley színeiben közel 150 meccsen lépett pályára. 2009-ben tért vissza Németországba a Bayer Leverkusen után az 1860 München mezében 168 alkalommal védett.

A Fulham rosszul kezdte a szezont, jelenleg a 24 csapatos Chamionshipben az utolsó helyen áll, miután négy fordulót követően még nem tudott nyerni. Legközelebb szombaton, 15 órától lépnek pályára a Cardiff City ellen, hazai pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik