Nemzetközi foci

Dzsudzsák: „Nem készülünk visszavágásra”

A válogatott csapatkapitánya szerint az eddigi tapasztalok alapján pozitív a Pintér-Dárdai váltás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Huszti Szabolcs önként vállalt száműzetése, illetve Szalai Ádám ingadozó formája, majd ideiglenes távolléte miatt immár egyértelművé vált, hogy Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott legértékesebb játékosa. Őt tartják a legtöbbre az ellenfelek edzői, és a mieink ideiglenes szövetségi kapitánya, Dárdai Pál is őt emelte ki első sajtótájékoztatóján.

Az orosz Dinamo Moszkva játékosa a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtező felvezetéseként elmondta, hogy szerinte profitálhatnak abból az irányvonalból, amit az új edző képvisel a válogatottnál.

– A változás az eddigi tapasztalok alapján mindenképpen pozitív. Már Dárdai Pál sajtótájékoztatója is olyan visszhang volt a csapat és a játékosok részére, aminek köszönhetően talán mindenki elmozdult pozitív irányba. Önbizalom növelő volt, ahogy megszólalt, ahogy a csapatról, a keretről beszélt. Az elmúlt egy napban ezeket szintén megosztotta velünk. Az edzésmódszerei is abszolút kivitelezhetők, semmit nem kér, amit ne tudnánk megvalósítani. Ha követjük az irányvonalat, ami az ő fejében már abszolút megvan, akkor szerintem jól jöhetünk ki a dolgokból. Hozott egy lendületet, amelyből mi is kaphatunk – kezdte Dzsudzsák Balázs.

A tavalyi, bukaresti vesztes meccset sajnos senkinek az emlékezetéből nem lehet kitörölni, bár a magyar válogatott játékosainak esetében ez akár még hasznos is lehet, hiszen az ellenféllel, a román közönséggel, a hangulattal és a körülményekkel kapcsolatban is felkészültebbek lehetnek idén, mint egy esztendővel ezelőtt.

– Mindenképpen lehet előny, persze. Olyasfajta élménnyel megyünk vissza erre a mérkőzésre, amelyről nem szívesen szeretnék beszélni. Annak örülök elsősorban, hogy lettek karakterei a csapatnak, azzal, hogy az új kapitányt kinevezték, és visszajöttek az idősebb játékosok is. Ráadásul a stáb is olyan emberekkel bővült, akiktől abszolút el lehet fogadni bármilyen hozzászólást, és úgy tekinthetünk rájuk, hogy ha ő mondja – gondolok itt például Nyilasi Tiborra –, akkor az úgy van, és el kell fogadni, hiszen ő megélt sokkal pozitívabb dolgokat, mint mi. Nem készülünk visszavágásra vagy törlesztésre. Az egy nagyon rosszul sikerült mérkőzés volt, amit sajnos már az elején elrontottunk, és ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Ez egy teljesen más találkozó, egy évvel tapasztaltabbak lettünk, és biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk még egyszer elkövetni azokat a hibákat, ahogy annak a meccsnek nekimentünk. Elöljáróban csak ennyit szeretnék, mert felesleges most nagy szavakat mondani – vélekedett Dzsudzsák Balázs.

Dárdai Pál a magyar csapat zsenijének nevezte Dzsudzsák Balázst a közelmúltban. A Dinamo Moszkva szélsője kedden elmondta, hogy ennek ellenére nem érez megkülönböztetett figyelmet a megbízott kapitány részéről.

– Azzal kezdte, hogy bejöttünk, és majdnem megismételte a sajtótájékoztatón elhangzottakat, de elmondta, hogy amiért különböző jelzőkkel illette a játékosokat, az nem azt jelenti, hogy például én egész héten nem fogok edzeni, és majd szombaton kimegyek a pályára. Tehát ne gondolja senki, hogy amiért azt a jelzőt megkapta valaki, bármiféle kiváltságban részesül, sőt. Azt gondolom, olyan kellemes lökést vagy terhet rakott rám ezzel, hogy még jobban meg kell szakadnom, és bizonyítanom kell, hogy megérdemlem, hogy így nevezett. Nagyon jó érzés, nagyon jó, hogy így látja.

Olvasói sztorik