NB I

Dzsudzsák szerint nüanszokon múlt

A válogatott csapatkapitánya szerint a pontos passz nem összeszokottság, hanem kvalitás kérdése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 2-1-re kikapott Észak-Írországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában, az új ferencvárosi stadionban. A mieink a 75. percben ugyan vezetést szereztek, de a védelmi hibáknak köszönhetően a vendégek hat perccel később egyenlítettek, majd a végén megszerezték a győztes találatot is.

A lefújás után a magyarok csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs nüanszokról beszélt, és az előző világbajnoki selejtezősorozatot említette, ami meglehetősen furcsa, hiszen ott a továbbjutást inkább a romániai 0-3 és a hollandiai 1-8 döntötte el, mintsem apróságok…

– Nagy nehezen megszereztük a vezetést egy pontrúgásból. Igazából csak azt tudom mondani, amit a meccs előtt is hangsúlyoztunk: ha valamit szeretnénk elérni, akkor tényleg nüanszokon fog múlni. A világbajnoki selejtező is nüanszokon ment el, hol szerencsétlenül kaptunk gólt, hol a kilencvenkettedik percben – magyarázta Dzsudzsák Balázs. – Itt most megint ahelyett, hogy okosan visszaálltunk volna, nagyon gyerekes, könnyű gólt kaptunk. A tizenhatoson belül kétszer így megverni bennünket tényleg felelőtlenség, arról nem is beszélve, hogy tíz emberrel voltunk, úgyhogy csak saját magunkat okolhatjuk. Nagyon könnyen elvitték mellettünk a labdát, valószínűleg nagyon távol voltunk az emberektől. Az első gól előtt egy lövőcsel után vitték be, a másodiknál pedig egy megpattanó labda volt, és nem érkeztünk bent, vagy lemaradtunk, úgyhogy ez van. Lekéstünk. Szervezett védekezéssel találtuk magunkat szemben, öten-hatan voltak néha a saját tizenhatosukon belül. Próbálkoztunk átlövéssel is, de mindig volt egy-egy láb, amiben elakadt a labda. Próbáltuk arra fektetni a hangsúlyt, hogy minél többször oldalt váltani és mögéjük kerülni, vagy megbontani őket lövéssel. Pontosabban kellett volna játszanunk, nem hiszem, hogy a pontos passz az összeszokottság kérdése, ez kvalitás. Kész vagyunk erre a meccsre, vagy sem?!

Priskin: „Erre lehet építkezni”

A Győri ETO csatára, a csereként beálló Priskin Tamás szerzett vezetést a magyar válogatottnak. A lefújás után csalódottan, de bizakodóan nyilatkozott, szerinte a következő fordulóban, Romániában képesek lehetnek javítani.

– A gólig kontrolláltuk a mérkőzést, sikerült is megszereznünk a vezetést. A meccsnek ebben a periódusában bíztam benne, hogy sikerül megőriznünk az előnyünket, talán rúgni még egy gólt, de sajnos nem így alakult. Nem tudom, mi történt. Biztosan elemezni fogjuk a mesterrel. Nagyon sajnálom, hogy hazai pályán, nagyszerű közönség előtt nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Természetesen a vereség sosem jön jól, ma sem jött jól, de ugyanígy kell tovább dolgoznunk. A következő mérkőzésig még van egy kis idő, bízom benne, hogy fejlődni tudunk, és meccsről-meccsre jobb játékot tudunk nyújtani. Úgy érzem, ma is kontrolláltuk a mérkőzést. Sajnos a vége nem úgy sikerült, de úgy érzem, erre lehet építkezni, nagyon bízom benne, hogy Romániában tudunk javítani. Azt hozzá kell tennem, hogy nem lesz egyszerű – mondta Priskin Tamás.

Olvasói sztorik