NB I

Pintér: „A nagy betegségünk ma is előjött”

A szövetségi kapitány szerint a Lipták sérülése miatti emberhátrány jelentősen közrejátszott a vereségben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vereséggel rajtolt a magyar válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában: Pintér Attila együttese vasárnap este a ferencvárosi Groupama Arénában 2-1-re kikapott Észak-Írországtól.

Nemzeti csapatunk történetének négyszázadik hazai mérkőzésén a rendkívül ötlettelenül futballozó magyarok a 75. percben – a szünetben csereként pályára lépett – Priskin Tamás fejes góljával megszerezték a vezetést, a vendégek azonban hat perccel később McGinn találatával egyenlítettek, majd a 88. percben Vanczák Vilmos öngólja révén megszerezték a győztes gólt. Az északírek ezzel történetük során először múlta felül a magyar válogatottat.

A magyar válogatott, amelynek kispadján Pintér Attilának ez volt az első tétmérkőzése. A szövetségi kapitány a lefújás után elmondta: a Lipták Zoltán sérülése miatti nagyjából tízperces emberhátrány jelentősen közrejátszott a vereségben.

Meg tudtuk szerezni a vezetést és utána is nekünk voltak lehetőségeink. Úgy gondolom, az északíreknek nem voltak gólszerzési lehetőségeik – kezdte értékelését a lefújás után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila. – Szögletből találtunk be az igaz, de voltak olyan helyzeteink, amelyekből tudtunk volna gólt szerezni. Egy-nullnál vagy egy-egynél, amikor Lipták megsérült és tíz percet kellett emberhátrányban játszani, akkor is voltak gólhelyzeteink és meg tudtuk volna szerezni a három pontot. Egy ilyen mérkőzést nem lehet emberhátrányban lejátszani. Legalább vissza kell menni előre, hogy létszámban meglegyünk.

Összességében azt tudom mondani, hogy a csapatnak voltak lehetőségei, hogy tíz emberrel is megszerezzük a győzelmet. Vannak tanulságok, azokat mindenféleképpen le kell vonni. Meg kell néznem a jelenetet, amikor Vanczákot kizárta az ellenfél, mert messze voltam, nem láttam. Az azonban, hogy belül egy belsővédőnk sem volt, érdekes. Még egyszer mondom, meg kell nézni és elemezni kell, hogy hogyan történt. Nagy volt a tét, hiszen mindenféleképpen nyerni szerettünk volna. A második félidőben is mentünk és tettük a dolgunkat. A nagy betegségünk ma is előjött, hogy megszerezzük a vezetést és ilyen mérkőzéseken, tétmeccseken el is veszítjük ezt. Annak ellenére, hogy kikaptunk, a játékosok próbálták tenni a dolgukat, amiket kértünk. Nagyon kevés mérkőzés van bennünk, de voltak lehetőségeink, hogy a saját magunk javára eldöntsük a találkozót, de ez nem sikerült.

Minél gyorsabban elemeznünk kell azokat a hibáinkat, amik voltak, és ki is kell tudnunk javítani. Nem lehet, hogy ilyen mérkőzésen tíz perc előnyt adjunk az ellenfélnek, hiszen emberhátrányban játszottunk és próbáltak akkor is menni a játékosok, hogy megszerezzék a győzelmet. Ott volt a lehetőség, de nem sikerült, ők pedig berúgták a győztes gólt. Javítani kellett a játékunkat. Erősíteni kellett a támadójátékunkat, mert úgy gondolom, hogy Rudolf Gergely ma nem tudta hozni a játékát. Kovács István beállásával viszont lendült a támadójátékunk, de ez meg is büntetett minket, mert elvesztettünk egy embert és tíz percet emberhátrányban játszottunk – mondta végül Pintér Attila.

Michael O’Neill, az északírek szövetségi kapitánya úgy fogalmazott: fantasztikus eredményt ért el csapata, de nemcsak a végeredménnyel, hanem a mutatott játékkal is maradéktalanul elégedett.

– Nagyon büszke vagyok, és nemcsak a fantasztikus eredmény miatt, de a mutatott teljesítményre is. Sikeres volt a taktikánk, a hajrában elhittük, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Érezhető volt, hogy a magyar játékosokon óriási volt a nyomás, és az egyenlítő gól után igyekeztünk megragadni az esélyt, amiben segítségünkre volt, hogy Lipták sérülése miatt emberhátrányban futballoztak a hazaiak. Dzsudzsák semlegesítését fontos feladatnak tartottuk a meccs előtt, és ezt sikerült is megvalósítanunk, ma este a pályára lépett mind a tizennégy játékosok remek teljesítményt nyújtott – idézi az északír kapitányt az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik