NB II

NB II-es maradhat a Siófok

Eldőlt, hogy a szövetség a Balaton-partiakat kéri fel, ezzel viszont a Kozármislenynek befellegzett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu értesülése szerint csütörtökön eldőlt, hogy az MLSZ elnöksége fel akarja tölteni az egyelőre 15 csapatos másodosztályt, és első körben a kiesett Siófokot kéri fel a részvételre.

A mezőny egyelőre azért csonka, mert az élvonaltól búcsúzó Lombard Pápa licenc hiányában nem indulhat az NB II-ben. A harmadvonal három csoportjának legjobb második helyezettje a Putnok, amelyet elvileg megilletne az első felkérés, de mivel nincs licence, a sorban a balatoniak következnek. Nekik van rajtengedélyük, viszont információink szerint továbbra is tetemes tartozással küszködnek, ezért még kétséges, hogy neki tudnak-e vágni az újabb NB II-es idénynek, de minden bizonnyal igen.

Márpedig ha továbbra is ott lesznek a mezőnyben, akkor Kovács Zoltán személyében ismert és eredményes sportigazgató tevékenykedhet a klubnál.

Ami az egyik helyen áldás, az máshol átok. Az NB III-as Kozármisleny FC tulajdonosa, Feleki Attila hetekkel ezelőtt a klub honlapján már jelezte, hogy komoly nehézségekbe ütközhet a folytatás. Szerinte a szövetségnek nem lenne szabad figyelembe vennie a Putnok eredményét, mivel nem kapott licencet – megjegyezzük: a pályán elért eredménynek a licenchez semmi köze nincs –, és a felfelé áramlást kellene segítenie, vagyis a Siófok helyett őket kellene felkérnie.

A baranyaiak helyzetét több probléma nehezíti. Abban igazuk van, hogy az NB III lesz a legdrágább bajnokság, hiszen húsz csapat szerepel mindegyik csoportban, ez 19 hazai mérkőzésrendezést és 19 utazást jelent, viszont nincs tévés- és szerencsejáték-pénz, illetve egyéb központi forrás, ellenben az első- és a másodvonallal, amelynek résztvevői több milliárd forinton osztoznak.

Mivel a Siófok felkérése azt jelenti, hogy a Kozármisleny már nem igazán reménykedhet a másodosztályú részvételben, értesülésünk szerint erősen kétségessé vált, melyik osztályban és milyen formában folytatja a baranyai település csapata.

Feleki Attiláról köztudott, hogy nincs kimondottan jó kapcsolatban a helyi önkormányzattal, amely egy fillért sem ad a focira a következő évadban, egyedül pedig nem tudja és nem is akarja tovább finanszírozni a csapatot. Magyarul: vagy NB II lesz, vagy semmi…

Egy lehetőség még nyitva áll: ha Matyi Dezső eladja 500 millió forintért Pécs városának a PMFC-t, akkor létrejöhet a fúzió az egymástól mindössze néhány kilométerre lévő települések NB III-as csapatai között.

További érdekesség, hogy Rácz Ferenc és Helesfay Donát személyében két NB I-es játékosa van a kozármislenyi klubnak; az ő sorsuk is erősen kérdésessé vált a fentiekben részletezett hercehurca miatt.

Olvasói sztorik