NB I

Harminc éves a siófoki feljutás

1985. június 9-én Tiber László és Zsadányi László góljával győztek a Szolnok otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Napra pontosan ma (június 9-én) harminc éve annak, hogy először felkerült az NB I-be a Siófoki Bányász csapata.

1985. június 9-én a csapat nyerni tudott Szolnokon 2500 néző előtt – Katona révén a hazaiak szereztek vezetést, de Tiber László még a szünet előtt egyenlített, majd Zsadányi László rúgta a győztes gólt –, viszont Veszprémben a Bakony Vegyész TC gól nélküli meccset játszott a Váci Izzó MTE-vel, így az utolsó forduló előtt már kiderült, hogy a második hely biztos a balatoniaknak.

A siófokiak egy évvel korábban is elértek egy emlékezetes sikert, hiszen nagy menetelés után aranyérmesek lettek a Magyar Népköztársasági Kupában, a székesfehérvári döntőben a Verebes József vezette Rába ETO-t győzték le.

A Siófoki Bányász SE élvonalba jutott csapata (1984–1985): Horváth Károly edző, Virágh Ernő, Takács László, Szőke Miklós vezetőedző, Kiss Péter, Nagy Mihály, Balázs Zoltán gyúró, Boda Mihály, Tiber László, Bódi Zoltán, Jankovics Sándor, Horváth II. László, Szajcz Miklós, Zsadányi László, Pardavi Károly, Marozsán János, Málics Gyula, Onhausz Tibor, Horváth I. László, Brettner Csaba, Belényesi László, Olajos Sándor, Gaál Ignác.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik