Hírek

Elhunyt a siófoki mecénás

Méltósággal viselt, súlyos betegség után elhunyt Papp Dániel, a siófoki csapat legendás mecénása.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A balatoni vendéglátás emblematikus alakja, a siófoki labdarúgók elkötelezett támogatója Miskolcon töltötte a fiatalságát. Aktívan atletizált és focizott. Egy porcműtét után romlottak az eredményei, majd az egyik nyáron Balatonföldvárra került, szezonmunkára. Ekkor kezdődött egész életre szóló kapcsolata a vendéglátással.

Több mint harminc évvel ezelőtt került Siófokra. A labdarúgócsapattal eleinte csak annyi kapcsolata volt, mint egy átlagos szurkolónak: minden mérkőzésen ott volt. Aztán egymást követték a sporttalálkozások, amelyeknek köszönhetően csaknem valamennyi játékossal jó kapcsolatba került, később az edzőkkel, játékvezetőkkel úgyszintén.

A Balaton fővárosának egykori leghíresebb, legkedveltebb éttermét, a Matróz Csárdát is ő üzemeltette. A nyolcvanas évek óta nem csak a szájával, de a pénztárcájával is segítette a csapatot. Nagyon nagy drukkernek számított, hiszen még a közelmúltban is elutazott az idegenbeli meccsekre is. A szó régi, klasszikus értelmében mecénás, aki nagyon sok futballistának segítette, egyengette a pályafutását, és a visszavonulás utáni életkezdetét is a vendéglátásban, az idegenforgalomban a Balaton mellett.

Az 1984-es MNK-győzelem után elnevezték a csapat tizenkettedik játékosának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik