NB II

Mi lesz a somogyi csapatokkal?

Kaposváron az NB III is kérdéses, Siófokon viszont még az NB II-ben is bízhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A közelmúltban még az élvonalban került sor a somogyi rangadóra, tavasszal viszont a Kaposvár és a Siófok is kiesett – az NB I után immár a másodosztályból is. Mindkét egyesület beadta a nevezését a harmadosztályra, de a megyeszékhelyen a hírek szerint az NB III is kérdéses, a Balaton partján viszont még az NB II-ben is bízhatnak.

Állítólag az sem kizárt, hogy a kaposváriak egy osztállyal lejjebb, a megyei bajnokságban kezdik a következő szezont. Az ügyvezető azonban bízik benne, hogy ott lesz a csapat a harmadosztály augusztusi rajtján – írja a kapos.hu.

– NB II-es licencel rendelkezik a csapat, amely alkalmas lehet az NB III-as indulásra, ennek megfelelően hétfőn délig kellett leadni a nevezést. Ez megtörtént. Azt várjuk, hogy jövő hétfőn vagy kedden döntsenek a sorsunkról – mondta Czimmerman Árpád, a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. ügyvezetője.

Amíg nem derül ki, melyik osztályban indulhat a csapat, az is kérdéses, hogy kik alkothatják a Rákóczi keretét a 2015–2016-os szezonban. Prukner László a Zalaegerszeg elleni mérkőzést követően arról beszélt, hogy nem kívánja folytatni a munkát, míg a legfrissebb hírek szerint Vermes Krisztián, Hadaró Valentin és Bozsó Antal is távozik.

– Azt gondolom, hétfőn lényegesebben többet tudunk, reméljük, addigra lesz már információnk, hogyan tovább. Hétfő délutánra van összehívva a jelenlegi játékosállomány is, akkor kezdjük meg az igazi alkudozásokat, hogy milyen osztályban, milyen feltételekkel tudunk csapatot építeni – tette hozzá Czimmerman.

Siófokon egy fokkal derűsebben látják a helyzetet. A Balaton-partiak a 14. helyen zárták a bajnokságot, amivel szintén kiesetek az NB II-ből, de az átszervezések miatt van esélyük arra, hogy legjobb kiesőként az ősztől is a másodosztályt erősítsék.

– A nevezés ugye NB III-ba kötelező, viszont több helyről olyan megerősítést kaptam, hogy amennyiben a versenybizottság a feltöltési szabályzat szerint jár el és 16 csapattal indul az NB II, úgy felkérést küldenek a csapatoknak, köztük nekünk, mert a Putnoknak nincs meg a szükséges licence. Jelen esetben nem a legjobb NB III-as második helyezettet, hanem várhatóan a legjobb kiesőt kérik fel – válaszolta Bíró Gábor, a BFC Siófok ügyvezetője.

Az viszont biztos, hogy Soós Imre távozása után a siófokiak is új edzővel vágnak majd neki a következő szezonnak. Már csak az a kérdés, hogy melyik osztályban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik