NB II

Sokáig vacakolnak az NB II-vel

Egy hely még kiadó, ezért csak hetek múlva állhat össze a mezőny.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB I 12 csapatos mezőnye már összeállt, de a szövetségben egyelőre nem tudtak választ adni arra a kérdésre, hogy a sorsolásra mikor kerül sor.

Az első osztály küzdelmei július 17-én indulnak, és a jövő nyári Európa-bajnokság miatt május 8-án zárulnak. Az NB II és az NB III augusztus 3-án rajtol. Ami a másodosztályú küzdelmeket illeti, itt még van egy kérdőjel.

A legutóbbi sorozatban szerepelt klubok közül 11 bennmaradó csapat már az őszi idényt tervezheti, miként az NB I-ből kiesett Dunaújváros, és az NB III-ból feljutott Kisvárda, Vác és Budaörs is. Ez 15 együttes – a 16. pozícióról a futballszövetség illetékesei döntenek.

Az NB I utolsó helyén végzett Pápa licenc híján nem indulhat a másodosztályban, így szükség van a feltöltésre. Az MLSZ elnöksége várhatóan csak június végén vagy július legelején dönti el, hogy alkalmazza-e a feltöltést, és a megszokott 16 csapattal kezdődik a szezon, vagy 15 együttes kezdi meg a küzdelmeket.

A versenykiírás szerint feltöltés esetén az NB III legjobb második helyezettjét kérik fel az indulásra, de mivel a Putnoknak nincs NB II-es licence, ezért az NB II legjobb kiesője, a Siófok kaphat rajtengedélyt.

A bajnokság végén az első két helyezett jut majd fel az élvonalba, míg az utolsó kettő az NB III-ba esik ki, ahonnan hat csapat jut fel a második ligába. Ennek köszönhetően 2016–2017-ben már húszcsapatos lesz az NB II – írja a dehir.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik