NB II

Rendkívüli támogatás a Siófoknak

Az utánpótlásnak szánt pénzt kapja meg az NB II-es felnőtt csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nettó 21.6, áfával együtt 27.5 millió forintos mentőövet dobott hétfői rendkívüli ülésén a siófoki képviselő-testület az NB II-es FGSZ Siófoknak szponzorációs szerződés formájában.

Bár Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző a teljesen jogtiszta „minimális” támogatás megszavazását javasolta (egy 2013-as uniós rendelet értelmében három év alatt összesen 60 millió forintnyi támogatás közpénzből is adható profi sportszervezetnek), az idő rövidsége miatt (két forduló van még a bajnokság végéig, s ehhez a fajta támogatáshoz hosszadalmas volna az engedélyek beszerzése) azt a megoldást választotta a testület hét igen és négy nem szavazattal: az utánpótlás részére az idei költségvetésben biztosított 55 millió forint még át nem utalt második felét „alakítják át” szponzorációs szerződéssé. Vagyis az 55 millió másik fele nem az utánpótlásnak, hanem a felnőtt csapatnak megy – írja a Somogy Online.

A hétfői rendkívüli ülésen egyébként azt is megtudta a lap a javaslatot előterjesztő Szajcz Adrián képviselőtől (Fidesz): a szponzorációs szerződés sem különbözik a reklámszerződéstől, a támogatottnak ez esetben is vannak kötelezettségei a város felé, például molinókat helyez ki a stadionban, a reklámanyagokon feltünteti a várost, satöbbi.

Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző jogászként és siófoki lakosként is amiatt kétkedett: valójában ér-e 27.5 millió forintot az a reklámszolgáltatás, amit a futballklub nyújt az önkormányzatnak? – És ennyi pénzből megmenthető a siófoki foci? – kérdezte.

Lengyel Róbert polgármester arról beszélt: Facebook-oldalán spontán közvélemény-kutatást hirdetett és a mintegy százötven válaszadó döntő többsége nemet mondott a felnőtt futballisták támogatására.

– Ennek a 27.5 milliónak a döntő hányada bérekre menne, a maradék adóbefizetésre – vélekedett a városvezető. – Üzenni kéne már egy végső döntéssel, hogy elég abból: folyamatosan a város mentse meg a profi futballt. Nem látom a jövőt, engem legalábbis senki sem értesített róla, hogy jött volna egy olyan szponzor, aki tízmilliókat hajlandó beleölni a siófoki futballba. Ha ez a támogató azt kérné, hogy álljon mellé a város is támogatással, azzal még tudnék is azonosulni, de ilyenről nem tudok. Nem látom, mit oldunk meg a 27.5 millióval.

Szajcz Adrián azt mondta: pozitív üzenet Siófok részéről, hogy a város nem hagyja elsüllyedni a klubot és lehetőség az új vezetésnek a jövőkép felvázolására.

– A kft-nek valóban új vezetője van, de a kft-tulajdonos Bányász SE-nek az a vezetése nem változott, amely az elmúlt években gyakorlatilag végigasszisztálta azt, hogy a klub ide süllyedjen – replikázott Lengyel Róbert.

Hét-négy a mentőövnek, azaz a városvezetés megtette, amit megtehetett, a többi már nem rajta múlik…

Olvasói sztorik