NB II

25 milliós mentőöv a Siófoknak?

Reklámszerződést köt a város a futballklubbal – ha a hétfőre tervezett rendkívüli képviselő-testületi ülés áldását adja rá, ezzel dobhat az önkormányzat mentőövet az NB II-es siófoki csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB II-es Siófok csapatát működtető gazdasági társaság kasszája hónapok óta üres, a játékosok fizetés nélkül teszik a dolgukat, a klubvezetés anyagi támogatás iránti kérelméről áprilisi ülésükön nem döntöttek a képviselők.

Mostanra jogilag is körülbástyázott támogatási formára sikerült lelni – értesült a sonline.hu, és ez a közvetlen reklámszerződés. Szamosi Lóránt, a siófoki Fidesz-frakció vezetője megerősítette: képviselőtársa, Szajcz Adrián új előterjesztést készít, amelyről reményeik szerint már a hétfői rendkívüli testületi ülésen szavazhatnak. A reklámszerződés ugyanis visszterhes, azaz mivel a szerződő felek kölcsönösen adnak és kapnak is, nem minősül támogatásnak.

Egy 2013-as uniós rendelet alapján közpénzből három év alatt összesen maximum 200 ezer eurós, azaz 60 millió forintnyi támogatás adható akár profi sportklubnak is működésre, de ehhez kormányengedély is szükséges, aminek a beszerzése időt vesz igénybe. Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki korábban is hallatta hangját a siófoki futball jövőjét féltve, most azt mondta: korábban is arról beszélt, hogy a döntés joga a városvezetés kezében van, hiszen akadnak törvényes lehetőségek a siófoki futballklub megmentésére, de nem az ő tiszte megoldási javaslatokkal előállni, befolyásolni a városvezetés döntéseit.

A lap úgy tudja, kedvező döntés esetén 25 millió forinthoz juthat a BFC Siófok Kft. A többi már az illetékesek dolga: a csapaté, hogy kiharcolja a bennmaradást, illetve a klubvezetésé, hogy jövője is legyen a siófoki futballnak, ne csak múltja és jelene.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik