NB II

Sokszor falakba ütközött a Vasas

Szanyó Károly vezetőedző a télen tovább erősítené az első helyen álló angyalföldiek keretét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly negyedik lett a másodosztályban, most viszont az első helyen várja a tavaszi folytatást a Vasas, amely idén visszakapta régi befektetőit, és immár az élvonal lehet a célja. Az ősz folyamán hullámvölgybe is került az angyalföldi csapat, amelynek vezetőedzője, Szanyó Károly volt a DigiSport televízió kedd reggeli műsorának vendége.

– A Mezőkövesd elleni siker volt a legfontosabb? Ez volt az ősz meccse?
– Minden mérkőzés nagyon fontos volt az őszi szezon folyamán. Próbálunk futballt játszani, próbáljuk felépíteni a támadásainkat, és általában szemben találtuk magunkat egy dupla védősorral, vagy volt olyan is, hogy tíz emberrel védekeztek ellenünk. A tavaszi szezonban még, miután átvettem a csapatot, sokkal szabadabb játszhattunk, senki nem készült ránk úgy, mint most ősszel. Valamilyen szinten ez a játékosoknak is furcsa lehetett, meg kellett szokni, hogy nincs annyi szabad terület, sokkal több mozgást, megindulásokat, irányváltásokat kellett beépítenünk a játékba. Volt, amikor falakba ütköztünk, és nem sikerültek ezek a megindulások, ezáltal döcögősebb lett a csapatjátékunk – kezdte Szanyó Károly.

– Az esélyes Vasas ellen tehát már máshogy készülnek az ellenfelek?
– Én így gondolom, és minden mérkőzés azt tükrözte, hogy készülnek ránk. Megpróbálják kivenni azokat a játékosainkat, akik a fazont szabják a csapat játékának. Ha kell, keményebb eszközöket is bevetnek ellenük, de erre fel kell készülni. Aki tud futballozni, azt próbálják ártalmatlanítani. Volt, amikor megadtuk magunkat egy-egy kísérletnél.

– A fiatal Berecz Zsombor és Vida Máté stabilan játszanak a csapatban. Mennyit és miben fejlődtek a fiatalok az ősz folyamán?
– Januárban vettem át a csapatot, és addig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Két külön karakterről beszélünk. Berecz Zsombor végigjátszotta majdnem az összes mérkőzést, Vida Máté a válogatott és egyéb dolgok miatt a végén kikerült a csapatból. Berecz igazi vezéregyénisége a csapatnak, nagyon pozitív, hogy edzéseken is komoly munkát végez. Ő és Vida az, akiktől már hallottam olyan kérdést, hogy kint lehetne-e maradni edzés után. Látom Mátén is, hogy szeretne bizonyítani a kisebb kálváriája után. Úgy érzem, a tehetségéhez méltó az eddigi karrierje, de szeretném, ha még picit csiszolódna, elsősorban a gólszerzésre gondolok. Átlag feletti rúgótechnikája van, és minden meccs előtt felhívom a figyelmét, hogy bátran vállalkozzon távolról is. Nagyon dinamikus játékos, egy az egyben bárkit képes megverni Magyarországon. Szeretném, ha ezt ki tudnánk használni, és ennek lenne a csattanója az, hogy miután szabadra játszotta magát, akkor azt a döntést hozná, hogy elvállalja a lövést.

– Remili tizennégy góllal vezeti a góllövőlistát, és biztosan lesznek kérői. A télen együtt tud maradni a csapat?
– Bízunk benne, hogy együtt lehet tartani a csapatot, folynak is az egyeztetések. Szokták mondani, hogy van az a pénz, amiért eladható egy játékos, és meg is kell tenni ezt a lépést, ha mindkét fél számára pozitív. Nagyon örülnék, ha Remili tavasszal is nálunk játszana és folytatná ezt a sorozatot, amit január óta elkezdett. Bízom benne, hogy marad, és együtt tudjuk véghezvinni, amit terveztünk.

– Ami nem más, mint a feljutás?
– Így van. Szeretnénk harcban lenni a feljutásért, ott akarunk lenni a végső elszámolásnál. Volt is egy kisebb félreértés ebből a szurkolókkal, hiszen senki nem jelentette ki, hogy bajnokságot fogunk nyerni. A hullámvölgyekre szeretnék kitérni egy kicsit. Jöttek az eredmények és a realitás is azt mondatta, hogy ennek a csapatnak van esélye a feljutásra, de sajnos nem csak a Vasasból áll az NB II, vannak ellenfelek is, akik készülnek ellenünk. Volt, amikor falakba ütköztünk, de nagyon szeretnénk ott lenni a végelszámolásnál és nagyon szeretnénk, ha újra NB I-es lenne a Vasas.

– Szeretnének erősíteni a téli szünetben?
– Én hiszek és bízom a magyar fiatalokban. Ugyan voltak hullámvölgyeink, nem lehetett akkora terhet pakolni a fiatal játékosokra, de ha egy év alatt be tudunk építeni két-három játékost, akkor az már nagyon pozitív. Vannak még tehetséges labdarúgóink, akik a Ligakupában már bemutatkoztak. Természetesen erősítésre szorul a csapatunk. A tabellán elfoglalt helyezésünk alapján és az én elképzelésem szerint igenis versenyben kell lennünk a feljutásért, és már az NB I-es szintet is kell néznünk. A jelenlegi keretünket egy-két helyen meg kell erősíteni, hogy ne csak átszállókártyát váltsunk az első- és a másodosztály között. Erre törekszünk, és bízom benne, hogy a télen sikerül egy-két posztra igazolnunk játékost.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik