NB I

A szezon potyagólja volt a hab a tortán

Az Újpest 4-1-re győzött a Vasas otthonában a Ligakupa hatodik (utolsó) fordulójában; a Honvéd megverte a Győrt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasasnak legalább két góllal kellett nyernie az Újpest ellen szerda este, hogy továbbjusson a Ligakupa E-csoportjából, ennek ellenére tartalékcsapattal állt fel a hatodik (utolsó) fordulóban, akárcsak a vendégek.

Az összeállításokhoz képest meglepően jó iramú első félidőt láthattunk. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd a 17. percben egy újpesti szabadrúgás után a hazaiak fiatal kapusa a levegőbe ütötte a labdát, az orosz Cvejba pedig felugorva, senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt. Ez bizony kapushiba volt (0-1). Ezután szinte kizárólag az angyalföldiek veszélyeztettek, öt kisebb-nagyobb lehetőségük volt, a 26. percben például a kapufán csattant a labda. A látottak alapján a Vasas vezetése lett volna indokolt, de a befejezések pontatlanra sikeredtek.

Az iramra a fordulás után sem lehetett panasz, és a hazai drukkerek nagy örömére viszonylag hamar jött az egyenlítés is: az 54. percben Hajdú Norbert gyönyörű szabadrúgása a hálóba vágódott (1-1). Három perccel később egy gyors, szemrevaló akció végén Ahmeti volt eredményes, ezzel megint az Újpest vezetett (1-2). Ezután némileg leült a játék, de a hazai kapus, Lékai Soma gondoskodott a nézők szórakoztatásáról, mert a 83. percben Rojo beadását lehúzta, majd belépett vele a gólvonal mögé, és az éles szemű partjelző rögtön intett, ezért a játékvezető megadta a találatot (1-3). A legvégén Koszovics lövése Lékai asszisztálásával a hálóba vánszorgott (1-4).

Edzői értékelések

Szanyó Károly, Vasas: – Úgy érzem, a különbség túlzó, de ettől függetlenül láttam pozitív dolgokat. Egy-két fiatal játékos jól mutatkozott be. Sajnos olyan gólokat kaptunk, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Az első félidőben körbelőttük a kaput. A játékosokra róható, hogy ilyen talajon fölfelé lőttek, nem pedig a fűre le, hogy csússzon meg a kapus előtt, de most is azt mondom, hogy nekünk nagyon hasznos volt ez a mérkőzés és találtam benne olyan pozitívumot, amire fogunk tudni építeni a közeljövőben, és ez a fiatalokról szólt. Megmondom őszintén, a két belsővédőm munkáját kiválónak láttam. Abszolút nem tehettek a gólokról, nagyon jól levédekezték, az összes felívelt labdát visszafejelték, jól játszották meg azokat a labdákat, amik rájuk jöttek ki. Madarász a baloldalon szintén nagyon jó teljesítményt nyújtott, nagyon sajnáltam, hogy megsérült, mert nálunk az amúgy is egy lyukas poszt. Ez egy kitűnő bizonyítvány volt a részükről. Akik beszálltak azok is megtettek mindent annak érdekében, hogy a hátrányt esetleg faragni tudják, de ez ma így sikerült.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Mindkét csapatnak gratulálok. Valóban az eredmény azt tükrözi, hogy nagy különbség lett volna az Újpest és a Vasas között, de nem volt ekkora, hiszen egy nagyon jó ritmusú mérkőzést láthattunk. Mind a két oldalon voltak helyzetek és hibák is, de a pozitívumokat kell kiemelni, úgyhogy egy élvezet meccset láthatott a közönség a Ligakupában. A fiatalok együtt edzenek továbbra is nagy csapattal és bízunk benne, hogy egyre többen lehetnek tagja a felnőtt csapatnak. Örülök, hogy lehetőséget kaphattak.

Hullámzó iramú, gyenge színvonalú meccsen két potyagólt is láthattunk. Sikerével az Újpest az E-csoport második helyén végzett, ezzel továbbjutott, a Vasas pedig elbúcsúzott a sorozattól. A D-csoportban már csak az első hely volt a kérdés, amelyet végül a Czár Richárd góljával 1-0-ra nyerő Honvéd szerzett meg a Győri ETO előtt.

Ligakupa, 6. (utolsó) forduló

Vasas FC – Újpest FC 1-4 (0-1)

Illovszky-stadion, 300 néző. Játékvezető: Berke

Vasas: Lékai – Pál D., Kis B., Kékesi, Polényi – Menyhárt, Hajdú N., Nagy T. (Marcsek, 59.) – Vida (Dorogi, 77.), Takács K. (Szanyó D., 81.), Madarász (Tóth Cs., 71.). Edző: Szanyó Károly

Újpest: Banai – Nego, Serwy (Száraz, 85.), Holdampf (Szalánszki, 80.), Nagy J. – Ahmeti (Koós, 90.), Marques-Airosa (Koszovics, 55.), Sztaniszavljevics, Tcveiba – Rojo, M’Boma (Tóth B., 85.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerzők: Hajdú N. (54.), illetve Cvejba (17.), Ahmeti (57.), Lékai (öngól 79.), Koszovics (91.)

Kedden játszották

FC Ajka – Videoton FC 1-5 (1-2)

A csoport végeredménye: 1. Videoton 13 pont (18-5), 2. Újpest 13 pont (13-8), 3. Vasas 7 pont, 4. Ajka 1 pont


D-csoport

Bp. Honvéd – Győri ETO FC 1-0 (0-0)

Bozsik-stadion, játékvezető: Szőts

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Alcibiade, Kosznics, Vidovics (Fejes J., 69.) – Hidi (Vécsei, 61.), Czár – Holander (Szabados, 61.), Koszta, Job (Karacs, 81.) – Bobál G. Edző: Csábi József

Győr: Pogacsics – Svec. Sztanisics, Kamber (Pongrácz, 69.), Sváb – Stieber, Illés D. (Nagy Á., a szünetben), Trajkovics – Martínez (Szabó B., a szünetben), Farkas Z., Andrics (Vankó, 62.). Edző: Fórián Zsolt

Gólszerző: Czár (76.)

Kedden játszották

Gyirmót FC – Aqvital FC Csákvár 4-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Honvéd 13 pont, 2. Győri ETO 10 pont, 3. Gyirmót 7 pont, 4. Csákvár 4 pont

F-csoport

November 25. kedd: Kaposvári Rákóczi – Zalaegerszegi TE FC

November 25. kedd: Ferencvárosi TC – MVM-Paks

A keddi mérkőzésekről ide kattintvaolvashatnak!

Olvasói sztorik