NB II

Visszatartják a prémiumot a Vasasnál

Az őszi szezon végén csak abban az esetben kapják meg a pénzt a játékosok, ha feljutó helyen van a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Cegléd elleni, szombati 2-0-s vereség után a Vasas FC vezetése az eredményes szereplés érdekében néhány intézkedésre szánta el magát. Prémium – differenciáltan – csak az őszi szezon végén jár a játékosoknak, de csak abban az esetben, ha feljutó helyen áll a csapat. Egyénileg értékelik a labdarúgók eddigi teljesítményét, aminek személyi változásai is lesznek. Az első ilyen, hogy Rodenbücher István keddtől már nem látogatja a Vasas edzéseit – írja a klub honlapja.

– Nem megbántva a Cegléd csapatát, de az eddigi leggyengébb alakulattól kaptunk ki, amellyel az eltelt tizenegy forduló során találkoztunk. Ez természetesen nagyon fáj nekünk, így emellett már nem mehettünk el szó nélkül. Hétfő reggel bent jártam az öltözőben. Amit elmondtam, annak minden játékos – a fiatalabbak és a rutinosabbak – felé is volt üzenete. Tudatosítottam, hogy mi a magyar NB II-ben vagyunk, és semmilyen jogunk, okunk nincs arra, hogy nagyképűek, lenézőek legyünk bármely csapattal szemben – kezdte Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője. – Annál is inkább, mert valamilyen okból az idősebb játékosokat kidobta magából az NB I, míg a fiatalabbak még nincsenek ott. A fiatalok figyelmét felhívtam arra, hogy akármennyire is tehetségesek, ne elégedjenek meg ennyivel. Ne kelljen úgy éreznie Szanyó Károly vezetőedzőnek, hogy csak az MLSZ versenykiírása miatt kell betenni őket a csapatba, hanem emögött a teljesítmény domborodjon ki markánsan.

A klubvezető bejelentett néhány intézkedést. Elsőként azt, hogy minden játékossal le fognak ülni hat szemközt a vezetőedzővel hétfőn-kedden, és közösen értékelik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményét. Ezeket a beszélgetéseket elsősorban és főként a jobbítás szándéka fogja vezérelni.

A második intézkedés a már említett, prémiumokkal kapcsolatos döntés, a harmadik pénzügyi jellegű: a prémiumok elosztásánál az adott győztes meccs után a gyengén, vagy a leggyengébben teljesítő játékosok nem fognak prémiumot kapni. Az így megmaradó pénz összeget azok között osztják szét, akik a győzelemhez a legtöbbet tették hozzá. Erről az edzői stábbal közösen fognak dönteni, hogy az ne egy emberen múljon.

Az MTK-tól kölcsönbe érkezett Rodenbücher István a továbbiakban nem látogatja az angyalföldiek edzéseit. Az indoklás hátterében az áll, hogy egyrészt a szakmai vezetés úgy ítélte meg, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem nyújtott megfelelő teljesítményt, másrészt ceglédi kiállítása miatt várhatóan egy-két mérkőzéstől eltiltják, és Szanyó Károly vezetőedző a jövőbeli csapatépítés szempontjából az őszi két-három meccsen már nem számolt volna vele. A további részleteket a későbbiekben tisztázza a játékossal a vezetés.

– Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak István nyakába varrnánk a közelmúltbeli vereségeket. A továbbiakban az egyéni teljesítményértékelések után még előfordulhatnak hasonló személyi döntések, amelyekről természetesen tájékoztatjuk szurkolóinkat – közölte Vancsa Miklós a Vasas honlapján.

Olvasói sztorik