NB II

Nincs pánik a Vasasnál

Az angyalföldi tulajdonos, a szakvezetés és öt játékos értékelte a csapat eddig teljesítményét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mintegy másfél órás megbeszélést folytatott Jámbor János, a Vasas FC főtámogató-tulajdonosa, Vancsa Miklós ügyvezető, Szanyó Károly vezetőedző és a csapat öt meghatározó játékosa. A témát az idény eddigi mérkőzései szolgáltatták – írja a klub honlapja. Az angyalföldiek a legutóbbi három bajnoki meccsükön egyszer nyertek, kétszer viszont kikaptak.

A tanácskozáson egyrészt egyetértés volt abban, hogy az NB II első helyezése örömteli, és a bajnokság kezdete előtt valószínűleg mindenki elfogadta volna. Másrészt az elmúlt három mérkőzés rámutatott arra, hogy olykor nem elégséges, ha csak kimennek a játékosok a pályára, mivel az ellenfelek nem adják könnyen magukat, csak azért, mert a Vasas egy jó csapat és a játékosállománya tudása vélhetően a legerősebb az NB II-ben. Ezt azonban mérkőzésről-mérkőzésre kemény küzdelemben bizonyítani kell.

A játékosok közül a megbeszélésen részt vett Remili Mohamed csapatkapitány, Ferenczi István a csatárok, Grúz Tamás a védők, Nagy Tamás a középpályások, míg Berecz Zsombor a fiatalok képviseletében. A kiválasztás alapja az volt, hogy minden csapatrész képviseltesse magát.

Vancsa Miklós kiemelte, hogy egyáltalán nem pánikbeszélgetés zajlott, hanem egy konstruktív összegzés, ahol a felek megismerhették egymás gondolatait. Mindenki örül annak, hogy a csapat vezeti a bajnokságot. Szóba kerültek a jó, illetve a rossz dolgok is. Az utóbbi három mérkőzésről a vezetés megkérdezte a játékosok véleményét, akik zömében úgy válaszoltak, hogy ezek inkább csak kisiklások voltak, és szerencsétlenségek sorozata, nem gondolják, hogy ebből tendencia lesz.

A beszélgetés középpontjában elsősorban mégis a jövőépítés kérdése szerepelt. Azzal zárult a találkozó, hogy a tulajdonos-vezetés továbbra is elkötelezett abban, hogy minél jobban zárja az őszi, majd a tavaszi szezont is a csapat.

– Úgy gondolom, nagyon kellett ez a megbeszélés, kiváltképp azért, ami kulcsgondolatként el is hangzott a tanácskozáson, hogy minden szereplőnek – játékosnak, edzőnek, vezetőnek – megvan a maga felelőssége az elmúlt három mérkőzés alakulásáért. Ennek látszania kell a pályán kívül és belül egyaránt. Azt szeretném, hogy mindenki adja hozzá a mérkőzésekhez a tudása legjavát, ami lehet, hogy nem lesz száz százalék. De azt szigorúan megkövetelem, hogy az összes pályára lépő játékos szíve, lelke, akarata százötven százalékban ott legyen minden mérkőzésen. Hiszek a játékosaimban és tudom, hogy ez a csapat el fogja érni, amit közösen szeretnénk, és még rengeteg örömet fog okozni a szurkolóknak – mondta a klub honlapján Szanyó Károly vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik