NB II

A Vasas győzni megy Mezőkövesdre

Grúz Tamás elmondta: a Ligakupából tovább szeretnének jutni, a bajnoki rangadón pedig nem állnak be védekezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalban nem rendeztek meccseket az elmúlt hétvégén, de az NB II természetesen robogott tovább. A 14. forduló egyik meglepetése, hogy a bajnoki álmokat dédelgető Vasas hazai pályán vereséget szenvedett a Sopron ellen. Az angyalföldiek hatalmas lehetőséget szalasztottak el, hiszen riválisok közül a Gyirmót és a Mezőkövesd döntetlent játszott egymással, a Békéscsaba és a Szolnok pedig kikapott. Tehát egy győzelemmel a Vasas átvehette volna a vezetést a tabellán, így viszont maradt a harmadik helyen.

Azért a múlt héten örömre is volt oka a csapatnak, hiszen a Videoton ellen megérdemelten tartottak otthon egy pontot a Ligakupában, ahol szerdán már az Újpestet fogadják. Szanyó Károly tanítványai hamar kapnak esélyt, hogy az SVSE elleni bakit feledtessék, mert a hétvégén az egyik nagy rivális, a Mezőkövesd otthonában lépnek pályára. Azt a rangadót nem veszítheti el a Vasas…

A Rangadó.hu érdeklődésére az angyalföldiek védője, Grúz Tamás értékelte a Videoton elleni Ligakupa-meccset és elmondta, hogy nem fognak beállni védekezni a Mezőkövesd elleni bajnokin.

– Tovább akarunk jutni, ezért a legerősebb csapattal álltunk ki a Videoton ellen. A fehérváriak is így tettek, leszámítva azokat a játékosaikat, akik a válogatottban szerepeltek. Nagyon jó, pörgős mérkőzést játszottunk, és úgy gondolom, a játék képe alapján megérdemeltük az egy pontot – mondta Grúz Tamás.

– A bajnokságban viszont kikaptak a Soprontól. Ez a vereség azért is fájó lehet, mert egy győzelem esetén a tabella élére kerültek volna…
– Sajnos megint egy komoly lehetőséget szalasztottunk el. Azonban hamar esélyt kapunk a javításra, mert a hétvégén a Mezőkövesd otthonába látogatunk. Szeretnénk megnyerni azt a rangadót.

– Előtte még lesz egy Ligakupa-meccs az Újpest ellen. Milyen találkozóra számít?
– Szerintem közelítőleg olyan mérkőzés lesz, amilyet a Videoton ellen játszottunk. Az előző összecsapáson is erős csapattal állt fel az Újpest. Olyan játékosok is szerepeltek, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak a bajnokságban, nekik ez mindig pluszmotiváció a bizonyításra. Figyelembe kell venni, hogy nagyon mély a pálya talaja. Szeretnénk továbbjutni a Ligakupában, de majd az Újpest elleni találkozó után kiderül, hogy ez sikerülhet-e, vagy nem.

– A következő NB II-es fordulóban tehát a Mezőkövesd lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?
– Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik csapat ellen. Tudjuk, hogy a Mezőkövesdnek jó csapata van, de nekünk is. A múlt heti, Sopron elleni vereség ellenére sincs rossz hangulat az öltözőben. Úgy gondolom, nem fogunk beállni védekezni, mert eddig sem tettük és ezután sem fogjuk. Győzni megyünk Mezőkövesdre. Szeretnénk az első helyen kezdeni a téli szünetet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik