NB II

A bíró is besegített a Sopronnak

Az SVSE gyenge játékvezetés mellett 2-1-re győzött a Vasas otthonában az NB II 14. fordulójában.
NB II, 14. forduló
Vasas FC – Soproni VSE-GYSEV 1-2 (0-0)
Illovszky-stadion, 700 néző. Játékvezető: Németh Á.
Vasas: Hermány – Preklet (Ádám M., 65.), Tamás L., Grúz, Polényi – Gál M. (Menyhárt, 84.), Berecz, Lázok (Nagy T., 58.) – Nagy D., Ferenczi I., Remili. Edző: Szanyó Károly
SVSE: Halasi – Csábi M. (Maráczi, 85.), Baranyai, Bobál D., Szabó L. – Erdélyi, Pintér A., Pető B. (Fazakas G., 72.), Deme – Eszlátyi, Horváth P. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Ádám M. (70.), illetve Deme (tizenegyesből 48.), Eszlátyi (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A feljutásért küzdő Vasas a masszív középcsapatnak számító Sopront fogadta a másodosztály 14. fordulójában. A meccs elején a vendégek állták a sarat, sőt több próbálkozásuk is volt az angyalföldi kapu felé. Az idő előrehaladtával egyre kevesebb eseményt láthattunk a pályán, a lelátón viszont egyre hidegebb lett.

Kellett volna egy lélekmelengető gól a hazai drukkereknek, de a 27. percben Gál Mátyás veszélyes fejes a kapufa mellé szállt. A 31. percben a soproniak részéről Horváth Péter közeli fejessel veszélyeztetett, majd három perccel később Pető Benjámin lépett ki ziccerbe, végül mégis ő kapott sárga lapot – jogosan – utánrúgásért.

Az alacsony színvonalú első félidőt követően csak jobbra számíthattunk a szünet után. Gyorsan jött is az első gól: Szabó László a földre került Nagy Dániel szorításában a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt – túl szigorúan, mert mindössze annyi történt, hogy a két játékos egyszerre rúgott bele a labdába, majd az egyik erre, a másik arra dőlt. A tizenegyest Deme Imre laposan a hálóba lőtte (0-1).

Az 58. percben Hermány Bencének kellett nagyot védenie a kapujából kilépve, de csak átmenetileg úszta meg a második kapott gólt a Vasas: a 62. percben Pető Benjámin ragyogó egyéni megmozdulása, majd pontos, lapos beadása után az érkező Eszlátyi közelről a kapuba lőtt (0-2).

Az angyalföldi szurkolók egy része elindult hazafelé, és akik maradtak, azok közül is többen inkább kritizálták, mintsem biztatták a kedvenceiket, illetve a bírót szidták. A 68. percben Grúz Tamás lövése szállt a kapufa mellé, két perccel később azonban összejött a szépítés a házigazdáknak: Remili pontos beadását Ádám Martin a kapufára fejelte, a labda onnan Halasi kapus kezére, majd a hálóba pattant (1-2).

A játékvezető nagyon belelendült, szinte folyamatosan osztogatta a sárga lapokat, legtöbbször fölöslegesen. A gól után hiába próbálkozott, nem igazán tudott lendületbe kerülni a Vasas, mert az SVSE nagyszerűen védekezett. A 82. percben a nagy helyzetben lévő Remilit ellökték a tizenhatoson belül, de a bíró nagy meglepetésre nem látott szabálytalanságot, sőt elküldte a kispadtól Tóth András másodedzőt. A folytatásban Menyhárt lőtt a kapu mellé, majd Remili ígéretes fejesét fogta a kapus. A legvégén Supka Attilát is elküldték a kispadtól, mégis ő lehetett boldogabb, hiszen csapata idegenben győzött a Vasas ellen, mert a hazaiak fejese centikkel elsuhant a kapufa mellett a 96. percben.

Olvasói sztorik