NB II

Távozott az Ajka edzője

Az NB II-es klub vezetői elengedték Ifj. Mihalecz Istvánt az MLSZ utánpótlásedzői stábjához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség újabb szakembert nevezett ki az utánpótlás-válogatottak szakmai stábjába a legutóbb Ajkán, korábban Kozármislenyben, Siófokon és Hévízen is edzősködő Ifj. Mihalecz István személyében. Az újonnan kinevezett szakember az U15-ös, U16-os és az U17-es válogatottak mellett dolgozik majd, a nemrégiben kinevezett Belvon Attilával együtt.

Az MLSZ köszönetet mondott az FC Ajka vezetőinek, akik minden segítséget megadtak a váltáshoz, és lehetővé tették, hogy Mihalecz csatlakozzon az MLSZ stábjához.

– Váratlanul ért az MLSZ megkeresése, de nagyon örültem a lehetőségnek, úgy gondolom, erre a feladatra nem lehetett nemet mondani – mondta az MLSZ honlapján Ifjabb Mihalecz István. – A szövetségi munkának komoly rangja van, ezért egy pillanatig sem éreztem visszalépésként, hogy felnőtt csapat mellől az utánpótlás-válogatottak mellé szerződtem. Az ajkai vezetők megértőek voltak, pozitívan álltak a döntésemhez, ezért is köszönettel tartozom nekik. Korábban nyolc évig dolgoztam korosztályos csapatok mellett, és az utóbbi években is munkálkodtam az utánpótlásban, mint az OTP Bank Bozsik-program zalai szakmai igazgatója. Soha nem volt még ekkora támogatottsága a labdarúgásnak Magyarországon, úgy érzem, ennek köszönhetően az utánpótlás terén is a rendszerváltás korát éljük, ami hatalmas lehetőség a sportág számára. A Both József vezette stáb olyan alapot teremtett a korosztályos csapatoknál, amire lehet és kell is építkezni, úgy tekintek erre a kihívásra, hogy ezt az alapot kell a saját impulzusaimmal, elképzeléseimmel kiszélesíteni. Az utánpótlás-válogatottaknál is igaz, hogy a munka kilencven százalékát a klubok végzik a játékosok képzésével, nekünk elsősorban motivátornak kell lennünk, és lelkileg megfogni a fiatalokat ahhoz, hogy sikeres legyenek a korosztályos válogatottak.

Olvasói sztorik