NB II

Csinálják a fiatalok!

Az egykori zalaegerszegi játékos és edző, id. Mihalecz István már csak a fiai mérkőzéseit látogatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Majdnem háromszáz tétmérkőzésen lépett pályára a Zalaegerszeg színeiben id. Mihalecz István. Az egykori középpályás aktív pályafutása után rögtön edzőnek állt, és a zalai klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. Később megfordult a Sabaria Tipo, a Paks, a Bük, az Ajka és a Haladás kispadján is. Edzői pályafutása végén visszatért Zalaegerszegre, ahol 2003-ban fejezte be a munkát. A Rangadó.hu megkereste a 66 éves szakembert, aki elárulta, teljesen felhagyott a futballal, és már csak az Ajka alkalmazásában álló két fia mérkőzéseire jár ki.

– Teljesen befejeztem az edzősködést, de természetesen azért próbálom követni a magyar labdarúgást, és próbálok naprakész lenni – mesélte id. Mihalecz István. – A mindennapok során, higgyék el, nem unatkozom, de a fociban már nem veszek részt, azt csinálják a fiatalok. Természetesen meccsekre kijárok, a fiaim mérkőzéseire szoktam kilátogatni, valamint hébe-hóba a ZTE bajnokijaira, de oda tényleg ritkán, mert annak ellenére eléggé meggyengült a társaság, hogy NB I-es álmaik vannak.

Mint ismert, Mihalecz István fia, ifj. Mihalecz István jelenleg az NB II-es Ajka vezetőedzője. A tréner elmondta, megesik, hogy tanácsot vagy véleményt két egy-két dologban.

– Ahogy nézem, egy fiatal csapatot irányít. Sok tehetséges játékost igazoltak, és egész jól futballoznak – mondta a büszke édesapa. – Remélem, jó erős középcsapat lesz belőlük a másodosztályban. Szoktunk néha beszélgetni, természetesen kikéri a véleményemet egy-két dolog kapcsán. Magamtól nem szoktam beleszólni a dolgaiba, de ha kérdezi, akkor elmondom a tanácsaimat.

Érdekesség, hogy az Ajka játékosa Mihalecz Péter, id. Mihalecz kisebbik fia, és aki így a bátyjai kezei alatt dolgozik a másodosztályú klubnál.

– A két fiam között hat év különbség van. Úgy látom, nincs probléma azzal, hogy Péter a bátyja, István keze alatt dolgozik. Ilyenre még nem, de hasonlóra volt már példa a családban, hiszen a kisebbik fiam, aki aktív még, többször volt az én játékosom is. Jól megvannak egymással, mindketten eléggé céltudatosak.

Vakbélműtét után

Id. Mihalecz István kisebbik fia, Péter kénytelen volt kihagyni az Ajka hétvégi bajnokiját, ugyanis a mérkőzés napján vakbélműtéten esett át. A rutinos csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, már jobban van, de várhatóan 5-6 hét kihagyás vár rá.

– Pénteken este még vacsoráztam egy jót a testvéremmel, aztán szombat hajnalban arra ébredtem, hogy fáj a hasam – mesélte Mihalecz Péter. – Vártam, hátha elmúlik a fájdalom, de nem ez történt, úgyhogy bementünk az ügyeletre, ahonnan beküldtek a kórházba. Átestem röntgenvizsgálaton, valamint ultrahangon, így állapították meg, hogy vakbélgyulladásom van. Nem is nagyon hagytak gondolkodni, azonnal megműtöttek. Szombaton dél körül estem át az operáción. A kórházból kedden engedtek ki, előtte két napig éheztettek, de most már jobban vagyok, és tudok enni rendesen. Az orvosok sem tudták pontosan megmondani, de valószínűleg öt-hat hétre van szükség ahhoz, hogy teljes értékű munkát tudjak végezni. A hasizmot vágták át, úgy tudták kivenni a vakbelet, és annak több idő kell a regenerálódásra.

Olvasói sztorik