NB II

Major, a megmentő

Az NB II ötödik fordulójában: Ajka–Balmazújváros 3-2.
NB II, 5. forduló
FC Ajka – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-2 (1-1)
Ajka. Játékvezető: Kovács J.
Ajka: Tulipán – Köles (Fodor M., a szünetben), Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Lattenstein, 64.), Sipos N. (Kanta Sz., 71.) – Skriba, Sowunmi, Major. Edző: Ifj. Mihalecz István
Balmazújváros: Szalma – Oláh G., Kiss L. (Kónya, 67.), Forgács A., Németh Á. – Papp F., Nagy R. (Virágh, 80.), Müller, Szőllősi F., Pintér N. (Tóth I D., 78.) – Urbin. Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Major (12., 74., 91.), illetve Urbin (19., 70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első lövést a vendégek eresztették kapura az ötödik percben, de Szőllősi Ferenc húszméteres löketét Tulipán Ákos hárította. Egy perccel később Skriba Máté cselezett keresztbe a tizenhatos előtt, de 17 méterről mellé lőtt – tudósít a veol.hu.

A 12. percben szép ajkai támadásnál Hanzl, Skriba volt a labda útja, utóbbi Major elé passzolt, aki az alapvonal közeléből a hosszú sarokba lőtt (1-0). Öt perccel később Sipos Norbert beadását az utolsó pillanatban mentették Major elöl a vendégvédők. A 19. percben egyenlített a Balmazújváros: egy beadásánál az ajkai védők és Tulipán kapus egymásra vártak, Urbin Péter pedig az ötösön belülről a kapu közepébe fejelt (1-1).

Egy perc sem telt el, amikor Major, Skriba összjáték után az utóbbi nyolc méterről Szalma Pál kapusba lőtt. A 34. percben Sowunmi hozta kecsegtető helyzetbe Skribát, aki tíz méterről Szalma kezébe emelt. A félidő utolsó említésre méltó eseménye, Szőllősi 25 méteres szabadrúgása volt, mely centikkel suhant el az ajkai léc fölött.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban: az ötvenedik percben Pintér Norbert végzett el szabadrúgást, ezúttal is a kapu fölé lőtt. Az 51. percben Urbin került abszolút helyzetbe, ám nyolc méterről a kapu fölé helyezett. Az 53. percben Németh Ádám zavartalanul vitte fel a labdát saját térfeléről, 17 méterről tüzelt, Tulipán bravúrral hárított szögletre. A sarokrúgás után Urbin közeli fejese a kapufán landolt.

Ebben az időszakban állandóan az ajkaiak tizenhatosánál folyt a játék, az 55. percben például Nagy Róbert remek helyzetben leadott lövését Tulipán tolta szögletre. A 65. percben Major visszagurított labdáját Skriba vágta fölé 17 méterről. A 71. percben előnyhöz jutott a Balmazújváros: Tulipán fölöslegesen jött ki a kapujából, Urbin így könnyen emelt át fölötte a kapu közepébe (1-2).

A 74. percben sikerült az ajkai egyenlítés: Sowunmitól nem tudták elvenni a labdát a tizenhatoson belül, két csel után remekül tálalt Major elé, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). A 76. percben Kanta alig lőtt a kapu mellé 17 méterről. A 87. percben a csereként beállt Tóth I Dániel került helyzetbe, Tulipán a léc alól tolta ki bravúrral a próbálkozását. A 91. percben megszerezte a győzelmet az Ajka: Jagodics Márk jó ütemben emelt Major elé, aki a kapust is kicselezve lőtt a hálóba (3-2).

Ezúttal is gólokban gazdag mérkőzést játszott az Ajka, az első félidőben a hazaiaknak, szünet utána vendégeknek adódott több lehetőségük. Az Ajka küzdeni tudásának és Major gólerős játékának köszönheti a három pontot.

Edzői értékelések

Ifj. Mihalecz István: – Az a csapat, amelyik ilyen visszafogott játékkal is győzelmet tud aratni, az egy jó csapat. Sikerünket nem a jó játéknak, hanem a hitünknek és Major Norbertnak köszönhetjük. De ha így focizunk és nyerünk, nem fogok a kardomba dőlni.

Híres Gábor, Balmazújváros: – Rengeteg helyzetet kihagytunk, a második félidő elején négyet is. A végén pedig odaajándékoztuk a győzelmet ellenfelünknek.

Olvasói sztorik