NB II

Rossz ritmusban kezdtek

Mihalecz Péter szerint hamarosan össze fog érni a kisebb átalakuláson átesett NB II-es csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén útjára indult a labda az egycsoportos másodosztályban is. Az első fordulóban több rangadót is rendeztek, az Ajka például a Nyíregyháza Spartacus csapatát fogadta Pápán. A tavaly ősszel veretlen dunántúliak meglepetésre elég simán, 3-0-ra kikaptak a szabolcsiaktól. Az Ajka rutinos csatára, Mihalecz Péter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, rosszul kezdték a találkozót, és ez az egész meccsre rányomta a bélyegét.

– Nagyon rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, és ez az egész félidőre kihatott. Abszolút nem játszottunk jól, ennek ellenére igazából csak egy lehetősége volt a Nyíregyházának. A negyvenedik percben, pont a szünet előtt, nagyon rosszkor kaptuk a gólt. Rosszul kezdtük a találkozót, és szinte az egész meccs ráment erre – magyarázta Mihalecz Péter.

Az Ajka együttese nem hazai pályán, hanem Pápán fogadta ellenfelét. Mihalecz elárulta, hogy gyepszőnyeget cserélnek az ajkai pályán.

– Azért játszottunk Pápán, mert a mi pályánk felújítás alatt van, új gyepszőnyeget kapott. Lerakták már, de mire gyökeret ver, az még két hét, ezért kellett Pápára vinni a meccset. Az időjárástól is függ, de valószínűleg még két hét kell a pályának, hogy újra játszhassunk rajta – mondta a csatár.

A 34 éves játékos beszámolt arról is, hogy sok fiatal érkezett a gárdához, akiknek bele kell rázódniuk a játékritmusba.

– Elég rapszodikus teljesítményt nyújtottunk a felkészülés alatt. A jó csapatok ellen jól játszottunk, de voltak rosszabb mérkőzéseink is – mesélte Mihalecz. – Úgy gondolom, idővel egyre jobban össze fogunk érni. Idősebb, rutinos játékosok távoztak, és helyettük nagyon tehetséges fiatalok érkeztek a győri és a szombathelyi akadémiáról, akiknek idő kell még, de hamar bele fognak rázódni.

Az Ajka vezetőedzője nem más, mint Mihalecz Péter bátyja, ifj. Mihalecz István, de a tapasztalt csatár számára ez egyáltalán nem okoz gondot.

– Különösebben nem furcsa érzés, mert már volt ilyenre példa a családon belül. Bükön és Szombathelyen is az édesapám volt az edzőm, úgyhogy kicsit már hozzá is szoktam ehhez a dologhoz. Nem okoz ez számomra gondot, szerintem a testvérem ugyanúgy tekint rám, mint a többi játékosra – mesélte a támadó.

Az ajkaiak a hétvégén a Zalaegerszeg otthonába látogatnak, éppen abba a városba, ahol Mihalecz Péter testnevelőként dolgozik. Persze, ettől függetlenül mindenképp pontot szeretnének szerezni.

– El kell kezdenünk nyerni. Egy bajnokesélyes otthonába látogatunk, de egy összeszedettebb, koncentráltabb futballal talán sikerül pontot, vagy pontokat szereznünk – szögezte le az FC Ajka csatára.

Olvasói sztorik