NB II

Ismét edzőváltás történt

Vass Lászlónak hét mérkőzés jutott, az egycsoportos NB II-ben már ifj. Mihalecz István irányít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Némileg meglepő volt, amikor a tavaszi szezon kellős közepén közös megegyezéssel szerződést bontott a kiváló őszt produkáló FC Ajka és Németh Zoltán vezetőedző. A bakonyiak a korábbi jó eredmények ellenére sem látták biztosítottnak a kvalifikációt a következő idényre, ezért egy tapasztalt trénert kértek fel Vass László személyében. Nos, az ő vezetésével a Baja, a Haladás II és a Győri ETO II ellen nyert, a Csákvár ellen döntetlent játszott, a Gyirmóttól, a Kozármislenytől és – nagy meglepetésre – a Paks II-től viszont kikapott az együttes, amely végül az ötödik helyen zárt, tehát osztályozó nélkül biztosította helyét az egycsoportos másodosztályban.

Az egyesület elnöksége elégedett volt Vass László munkájával, hiszen megcsinálta, amire szerződtek vele, mégsem marasztalták. Az elnökség fiatalítani akar a játékoskeretben, ezért egy fiatalabb évjáratú edzőnek, ifj. Mihalecz Istvánnak, a Hévíz és a Kozármisleny korábbi vezetőedzőjének szavaztak bizalmat, aki legutóbb a Siófok másodedzőjeként tevékenykedett.

A Rangadó.hu érdeklődésére az új tréner egy frappáns hasonlattal élve úgy fogalmazott: kívülről már ismeri a menyasszonyt, de a nászéjszaka még nem volt meg.

– Milyen gondolatokkal, érzelmekkel várja a felkészülés kezdetét?
– Ha úgy tetszik, három éven keresztül nem voltam a harcvonalban, de előtte egy-két évet azért dolgoztam vezetőedzőként a másodosztályban – mondta ifj. Mihalecz István. – Úgy érzem, most érkezett el az idő, most vagyok megfelelően motivált a feladatra, és az NB I-ben töltött három év tapasztaltabbá tett. Inspirál az a közeg, ami Ajkán körbeveszi a futballt, valamint az egycsoportos másodosztály.

– Jól ismeri új csapatát? Hiszen a testvére is ott játszik…
– Ajkán tavaly nyáron, és most tavassal is képben voltam. Az öcsém miatt is ismerem a játékosokat, hiszen több éve együtt vannak, de eddig csak kívülről láttam őket. Hogy milyen emberek, milyen mentalitásúak, azt csak a felkészülés során fog kiderülni számomra. Kívülről ismerem a menyasszonyt, de a nászéjszaka még nem volt meg.

– Milyen emlékeket őriz a siófoki időszakról?
– Abszolút pozitív volt az egész közeg és hozzáállás az irányomba Siófokon, a szurkolóktól a csapaton át Horváth Károlyig, akivel három évig korrekt munkakapcsolatban voltunk. Én nem úgy értékelem, hogy a csapat kiesett az élvonalból, hanem úgy, hogy három évig NB I-es volt.

– Többféle szerepet is vállal a labdarúgásban, ezeket nem kell feladnia az ajkai edzőség miatt?
– A siófoki utánpótlás szakágvezetője voltam az elmúlt egy évben, de ezt nem tudom folytatni. Ott is nagyon korrekt közeg vett körül, az edzőkkel talán pozitív irányba tudtunk elmozdulni. Zala megyében a Bozsik-program felelőse vagyok, ezt egy kis átszervezéssel meg tudom oldani a jövőben is. A zalai edzőképzést én vezetem, de mivel az országban elsőként tartunk egy emelt C-licences tanfolyamot, a megyei edzőképzésből fakadó terhek is lekerülnek a vállamról, és csak az ajkai feladatra fogok koncentrálni.

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik