NB II

A klubrekordért is játszanak

Pákai Gergő szerint ha a szombati szezonzárón nyernek, s megszerzik az ötödik helyet, akkor összességében elégedettek lehetnek az idei teljesítményükkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ősszel veretlen maradt, tavasszal viszont már többször is hullámvölgybe került az NB II Nyugati-csoportjában szereplő FC Ajka. A bakonyiak a záróforduló előtt az ötödik helyen állnak a tabellán, de ahhoz, hogy biztosan megtartsák a helyüket, le kell győzniük hazai pályán a Győri ETO II-t. Pákai Gergő legutóbb a Paks II ellen végigjátszotta a mérkőzést. A 29 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már akkor is nyerniük kellett volna.

– Tipikusan az a mérkőzés volt, amit ha három napig játszunk, akkor sem rúgunk gólt – kezdte az ajkai csapatkapitány, Pákai Gergő. – Nagyon sok lehetőségünk volt, játékban nem is vallottunk szégyent, és úgy álltunk hozzá a meccshez, hogy győzni szeretnénk. Biztosítani akartuk a helyünket, de ez most az utolsó mérkőzésre marad. A hozzáállásunkkal nem volt gond, csak az a fránya gól hiányzott…

– Könnyíti a helyzetüket, hogy az ETO kettő gyengébb felállással érkezik Ajkára? Hiszen az NB I-es győri csapatban is tartalékok játszanak szombaton, az Eger ellen…
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Ez egy fontos mérkőzés lesz számunkra, ezért ezzel foglalkozunk egész héten. Halljuk a híreket, a mi szempontunkból mondhatjuk azt, hogy pozitív, de csak a mérkőzés végén állapíthatjuk meg, hogy jól jöttünk-e ki belőle. Ha nem is azok játszanak, de jönnek a helyükre ügyes, fiatal gyerekek. Ki tudja, mi lesz, hiszen a győri utánpótlás kiváló. Igazából persze nekünk nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. Az lesz a fontos, hogy minél előbb gólt tudjunk szerezni.

– Az ősszel, vagy a tavasszal mutatott teljesítmény a csapat igazi arca?

– Sokan mondták, és én is így gondolom, hogy az őszi szezonunk kicsit a realitás felett volt. Persze, nagyon jó szériában voltunk, sokszor szerencsénk is volt, hiszen az is kellett a veretlenség megőrzéséhez, de az önbizalmunk is nagyobb volt akkor. A tavasz sok összetevős történet, a végén már görcsössé is váltunk, amikor nem úgy jöttek az eredmények. Azonban én most úgy gondolom, ha nyerünk hétvégén, és ötvenegy ponttal zárjuk a bajnokságot, akkor elégedettek lehetünk összességében, már csak azért is, mert ennyit még soha nem szerzett az Ajka az NB II-ben.

– Az edzőváltás okozott stílusváltást a csapatban?
– Szerkezetben nem nagyon történt változás. Németh Zoltán a fiatalabb, Vass László az idősebb korosztályhoz tartozik, így némileg más a szemlélet is, illetve az edzésmunka sem ugyanolyan. Az edzőváltás előtt belekerültünk egy rossz szériába, de azt már soha nem tudjuk meg, hogy Németh Zoltán irányításával is kimásztunk volna a gödörből. Egy edzőt mindig az eredmények igazolnak, és persze egy csapatot is. Ha sikerül bennmaradnunk, akkor talán lehet mondani, hogy jót tett a döntés, és jól sült el a dolog.

Olvasói sztorik