NB II

Gyilkolni és meghalni a pályán

Pikáns rangadót rendeznek az NB II-ben, hiszen az Ajka edzője és több játékosa évekig a Siófokot szolgálta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután az Ajka együttesét fogadja az FGSZ Siófok az NB II nyolcadik fordulójában. A találkozó nem csak azért számít rangadónak a másodosztályban, mert az ötödik helyezett látogat a feljutásért harcoló másodikhoz, hanem amiatt is, mert mindkét gárdában találhatók olyan játékosok, edzők, akik nem olyan régen még az aktuális ellenfél sikereiért dolgoztak.

Vass László például a tavasz folyamán még az FC Ajka vezetőedzőjeként tevékenykedett, a mostani találkozón azonban Horváth Károly oldalán, a Siófok kispadján foglal majd helyet. A tréner leginkább arra lesz kíváncsi, hogyan teljesítenek a vendégek azon labdarúgói, akik korábban a Balaton-parton szerepeltek.

– Pikáns lesz a helyzet, hiszen ifj. Mihalecz István itt volt, én ott voltam. Most cseréltünk, de a játékoskeret ott is változott, és itt is – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Vass László. – Várom a meccset, legfőképpen a szakmaiság miatt, hogy mit tudunk nyújtani hazai pályán a jól szereplő Ajka ellen. Elnézve a mérkőzéseiket és az összetételüket, ütőképes csapat kezd kialakulni Ajkán. Nagyon érdekes mérkőzés lesz, főleg az ott játszó volt siófokiak hozzáállására leszek kíváncsi, mert ilyenkor előfordul, hogy a játékosok többet nyújtanak az átlagosnál, hiszen a volt csapatuk ellen bizonyítani akarják, hogy kár volt őket elengedni. Érdekes mérkőzés elé nézünk, de nagyon bízom a mi csapatunkban, ami egyre egységesebb, egyre ütőképesebb, és általában itthon dominálni szoktunk.

Ifj. Mihalecz István, az Ajka vezetőedzője esetében pont fordított a helyzet, hiszen korábban a Siófok edzője volt, most pedig az ajkaiakat irányítja. A szakember a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, még eszébe sem jutott, milyen érzés lesz Horváth Károllyal edzőként szembe nézni.

– A Siófok egy feljutásra esélyes csapat. Ha megnézzük az anyagi lehetőségeit, és ebből kifolyólag a játékosállományát, akkor ez látszik – nyilatkozta Mihalecz István. – Borzasztóan kellemetlen ellenfélről van szó Horváth Károly jóvoltából, mert nagyon bejött nekik az a célfutball, amit játszat a csapattal, és nagyon nehéz feltörni a védekezésüket. Erre a célfutballra nekünk célfutballal kell válaszolnunk. Nem szabad kinyílnunk, én most nem egy jó meccset akarok játszani, hanem eredményeset. Nálunk mindenképp az dönt, hogy „gyilkolni” tudunk-e a pályán, és kicsit meg is halni, mert csak így tudunk eredményesek lenni. Három évet töltöttem Siófokon, ezért természetesen van pikantériája számomra az összecsapásnak. Ha valaki ilyenkor azt mondja, hogy ez csak egy meccs a sok közül, az nem teljesen fedi a valóságot. A siófoki közegtől teljesen normálisan váltunk el, úgy gondoltam akkor, hogy ideje lenne kicsit külön utakon járnom. Sok barátot szereztem, úgyhogy teljesen jó érzésekkel megyek vissza. Még nem is gondolkoztam azon, hogy milyen lesz Karcsi bácsival edzőként szembe nézni, de ezzel kapcsolatban is több a jó érzés bennem, mint a rossz. Ha mi rendben leszünk, akkor nincs mitől tartanom a mérkőzésen.

Hosszú évekig a Siófok kötelékébe tartozott Kanta Szabolcs, aki jelenleg az Ajka labdarúgója. A 31 éves középpályás mellett még számos olyan ajkai játékos van, aki Kantához hasonlóan Siófokon szerepelt. A rutinos játékos azonban nem tulajdonít ennek nagy jelentőséget, és társaival együtt mindent megtesznek azért, hogy a meccs végén az Ajka örülhessen.

– Nagyon jó csapatnak tartom a Siófokot. Egy fiatal, nagyon lelkes társaságról van szó, amely esélyes lehet a feljutásra – kezdte Kanta Szabolcs. – Kérdés, hogy sikerül-e nekik, hiszen nagyon hosszú ez a szezon, de én nagyon kívánom, hogy visszajussanak az élvonalba. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugyanakkor szeretnénk meglepetést okozni, mert nem fel tartott kézzel megyünk Siófokra. Ez a mérkőzés nem csak nekem lesz pikáns, hanem az edzőnknek és még legalább öt csapattársamnak is. Ennek ellenére olyan extrával nem készülünk, egyszerűen ez egy meccs, ahol most már az Ajka színeiben szerepelünk, és mindent megfogunk tenni azért, hogy mi hozzuk el a három pontot, és ne a hazaiak örülhessenek.

Kanta Szabolcson kívül Thomas Sowunmi, Fodor Marcell, Lattenstein Norbert, Horváth Attila és Sipos Norbert játszik az ajkai csapatban a korábbi siófokiak közül.

Olvasói sztorik