NB II

Még az ősszel visszatérne

A súlyos könyöksérülést szenvedő Tímár Krisztián reméli, hogy a védelem nélküle is állja a sarat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton a Szigetszentmiklós együttesét fogadta a Siófok az NB II hatodik fordulójában. Az élvonaltól tavasszal búcsúzó hazaiak 1-0-ra megnyerték a találkozót, de egy szerencsétlen sérülés miatt nem lehetett felhőtlen az örömük, ugyanis a gárda rutinos védőjét, Tímár Krisztiánt a szünet előtt le kellett cserélni. A Rangadó.hu megkereste a korábbi válogatott hátvédet, aki elmondta, kiugrott a helyéről a könyöke, ezért most három-négy hétig gipszben lesz a keze.

– Köszönöm szépen, most már jól vagyok. Annyi történt, hogy felugrottam fejelni, és ahogy leérkeztem az oldalamra, a kezemet megpróbáltam lerakni, de sajnos egy rosszul sikerült mozdulat lett belőle, és így a könyököm kiugrott a helyéről – magyarázta Tímár Krisztián. – Valószínűleg megnyúltak a szalagok, vagy valamilyen szalagsérülés történt, mert teljesen kiugrott a tokjából a könyökcsontom. Szerencsére nem tört el, porcleválás sincs, és ideg sem sérült, ezért nem kellett műteni, viszont három-négy hétig gipszbe van a kezem.

A 33 éves hátvéd arról is tájékoztatott, hogy a következő hetekben sem áll le teljesen, hiszen a gipsz nem hátráltatja az erősítésben, és erőnléte karbantartásában.

– A keringésemet karban tudom tartani szobakerékpárral, tehát biciklizőmunkát tudok végezni. A combizmaimat továbbra is tudom erősíteni, valamint hasizmozni is tudok – magyarázta Tímár. – Nem teljesen passzív pihenőről van szó, és az a jó hír ebben, hogy amint lekerül a gipsz a kezemről, következik egy rehabilitációs, gyógytornás időszak, de emellett egyből eltudok kezdeni futni. Az erőnlétemet is próbálom olyan szinten tartani, ahogy csak lehet. Úgy számolok, hogy öt-hat hét múlva újra tudok játszani, szóval van arra esély, hogy még az őszi szezonban pályára lépjek.

A Siófok hat forduló után veretlenül áll az NB II-es tabella második helyén, és eddig mindössze négy gólt kapott. Tímár Krisztián elégedett a szerepléssel, és bízik benne, hogy a védelem az ő kiesése ellenére is megoldja a feladatát.

– Elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel, mert ott vagyunk az első két hely valamelyikén, ami a célunk, hiszen azért harcolunk, hogy egyből visszakerüljünk az élvonalba – mondta a tapasztalt védő, aki korábban Angliában és Vietnamban is játszott. – Ezt a pozíciót tartjuk, és örülök neki, hogy eddig nem szenvedtünk vereséget. Kevés gólt kapunk, ami szintén dicséri a védekezésünket, és a csapat játékát. Bízom benne, hogy minden szinten fejlődünk még egy kicsit, és a bajnokság végén is ott tudunk lenni az első két hely valamelyikén. Remélem, a srácok nélkülem is megoldják, és sikerül továbbra is kevés góllal lehozni és megnyerni az összecsapásokat. Majd az idő eldönti, hogy ez mennyire fog sikerülni.

Olvasói sztorik