NB II

Elherdált siófoki pontok

A Szolnok 2-2-es döntetlent játszott a Siófok otthonában az NB II harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 3. forduló
FGSZ Siófok – Szolnoki MÁV FC 2-2 (1-1)
Siófok, 500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Siófok: Tajti – Fehér Zs., Tímár, Papp Sz. (Fülöp N., a szünetben), Novák A. – Horváth B. (Bogáti, 63.), Peszmeg, Vass M., Papp M. – Vólent, Dajics (Mokánszki, 74.). Edző: Horváth Károly
Szolnok: Pokorni – Vári, Grúz, Antal G., Fritz – Sipeki (Lengyel B., 66.), Mile – Bohner, Nagy I., Kállai (Magos, 66.) – Máté J. (Szepessy, 42.). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Papp M. (19.), Novák A. (55.), illetve Nagy I. (11., 90. – mindkettőt tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A remekül rajtoló Siófok a jó erőkből álló szolnoki csapatot fogadta, tehát NB II-es szinten remek meccsre volt kilátás, és a felek nem is okoztak csalódást. Az első percben rögtön megszülethetett volna az első gól: Sipeki szögletére Máté János érkezett, hat méterről, de senkitől sem zavartatva a kapu fölé fejelt.

A tízedik percben Papp Szilárd a tizenhatoson belül lerántotta Mátét, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Nagy István magabiztosan értékesített (0-1). Nem késett sokat a hazaiak válasza: a 18. percben egy szabadrúgás után Novák ismétlését bravúrral védte Pokorni, de a kipattanót Papp Máté 16 méterről a hálóba bombázta (1-1). A továbbiakban a csapatok sok hibával játszottak, sok nagy helyzet nem tudott kialakulni, ezért a szünetig több gól nem esett.

Az ötvenedik percben szemet gyönyörködtető szolnoki támadás futott a pályán, de Vári beadását Bohner fél méterrel a kapu fölé ollózta. Öt perccel később Novák Alexisz szabadrúgása megpattant a sorfalon, és az ellenkező irányba induló Pokorni már nem tudott visszaérni a labdára (2-1). A 63. percben Papp Máté beadását Dajics öt méterről a kapu fölé vágta.

A 67. percben Szepessy fejelhetett volna öt méterről, ám Tímár megelőzte. Két perccel később egy siófoki kontra végén Vólent utolsó csele nem jött be, így elmaradt a tiszta gólhelyzet. A 77. percben egy gyönyörűen felépített siófoki ellenakció végén a beadást szögletre fejelték Mokánszki elől. Két perc elteltével Bogáti húsz méterről elengedett lövése épphogy fölé szállt. A 81. percben Szepessy fejesét Tajti nagy bravúrral ütötte ki.

A hajrában nagyon visszaállt a Siófok, ezt kihasználva a szolnokiak offenzívát indítottak az egyenlítésért, és sorra dolgozták ki helyzeteiket. A 86. percben Szepessy fejelt a kapu mellé, kicsivel később Bohner megkerülte Fehér Zsoltot, de nagy ziccerben a kapu mellé lőtt. Ezután Peszmeg próbálkozott távoli lövéssel, de ez is elment a kapufa mellett. Addig-addig kísértették a sorsot a hazaiak, mígnem a játékvezető ismét tizenegyest adott a Szolnoknak, mert Szepessy a földre került Fehér mellett. A büntetőt Nagy István ismét értékesítette (2-2).

A Siófok továbbra is veretlen, de nagyon fájlalhatja a hajrában elherdált két pontot. A szolnokiak továbbra is nyeretlenek, és ezzel az egy ponttal nem sokra mennek.

Edzői értékelések

Horváth Károly, Siófok: – Úgy érzem, két pontot veszítettünk. Sokkal jobban kell játszanunk, jobban kell az összjátékra törekednünk. Megint túlzottan célfutballt játszottunk, és a pontrúgásokra helyeztük ki a játékunkat. Megmondom őszintén, hogy ez nem jött be, és ezért nagyon fájó, hogy nem tudtuk a három pontot megszerezni. A maihoz hasonló mérkőzéseket, amikor kettő-egyre vezetünk és csak pár perc van hátra, ezeket meg kell nyernünk ahhoz, hogy megvalósíthassuk a céljainkat, és előre tudjunk lépni.

Kis Károly, Paks: – A hazaiak vezetése után nagy erőket mozgósítottunk, több lehetőségünk is akadt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mi is fellazultunk, és ez által nekik is voltak helyzeteik. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, és az első félidő alapján azért azt mondom, hogy mindenképpen pariban voltunk a Siófokkal. Nagyon bosszantó a második gól, amit kaptunk, innen úgy tűnt, hogy a sorfal szétugrott, és egy megpattanó labda jutott a kapunkba. A csapatunk erejét bizonyítja, hogy fel tudtunk állni, és egy rendkívül értékes pontot szereztünk.

– Ha ennek a Siófoknak ezzel a játékkal az a célja, hogy visszajusson az élvonalba, akkor bizony nagy űr van az NB I és a másodosztály között – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Ez nagyon gyenge futball volt. Úgy vettem észre, hogy a siófokiak közül legjobban Horváth Károly vezetőedző akarja a felkerülést. A szolnokiak második büntetője szerintem jogos volt, tehát szabályos körülmények között egyenlítettek. Sok helyzet volt mindkét oldalon, de a színvonal ezúttal bántóan alacsony volt. Szolnokon több NB I-es múlttal rendelkező játékos szerepel, nekik kellene fazont szabniuk, hiszen bizonyára azért vitték oda őket. Jobb teljesítményt várok mindkét együttestől, de ne legyünk türelmetlenek, ez még csak a kezdet, a harmadik forduló volt. A siófoki játékosoknak azt kívánom, hogy ragadjon rájuk az a mentalitás, ami Horváth Károlyt jellemzi, akkor nem lesz probléma a feljutással. Szurkolok neki, hogy egy év után kerüljenek vissza a legjobbak közé.

A további program

Augusztus 31. szombat

17.30: Dunaújváros PASE – Zalaegerszeg

17.30: FC Ajka – Restart-Ceglédi VSE

17.30: Kozármisleny SE – Soproni VSE-GYSEV

17.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

17.30: Kisvárda – Gyirmót FC Győr

17.30: FC Tatabánya – Vasas FC

19 óra: Békéscsaba 1912 Előre SE – Nyíregyháza Spartacus

Olvasói sztorik